Az ötödik légiós, D'Mitrik Trice csütörtökön érkezhet meg

2022.08.17. 14:00

ZTE KK: mostantól más lesz így a munka

Csaknem teljes a létszám a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapatánál, így a felkészülés már egészen más mederbe terelődhet - többek között ez is elhangzott a csapat szerdai sajtótájékoztatóján.

Kerkai Attila

A ZTE KK nyáron érkezett és már edzésbe állt új játékosai, balról: Petar Rakicevic, Keller Iván, Zsíros Péter, Mitchell Smith, Liam O'Reilly és Danilo Ostojic. Fotó: Pezzetta Umberto

A két és fél hete kezdődött felkészülés hétfőtől már más ritmusban zajlik, ugyanis a Zalakerámia-ZTE KK együttese kiegészült újabb három külföldi játékossal. Ahogy az előre el volt tervezve, igaz, az amerikai D'Mitrik Trice-ra egyelőre még várni kell, de akár már ő is megérkezhet csütörtökre. A csúszás oka adminisztratív jellegű, és nem a klub hibájából. Visszatért, illetve bekapcsolódott a ZTE KK felkészülésébe a fiatal Csuti Kornél, aki eddig az U18-as B-diviziós Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottal.

Hétfőn viszont már edzett az újabb három légiós is, így a két amerikai fiú, Liam O'Reilly és Mitchell Smith, valamint a szerb Petar Rakicevic. Valamennyien átestek az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.
 


-Hétfőn már itt voltak az újabb játékosok, és mindenki nagy lendülettel vetette magát a munkába - jellemezte a helyzetet Sebastian Krasovec vezetőedző a szerdai sajtótájékoztatón, amit abból az apropóból hirdetett meg a klub, hogy az eddig elvégzett munkáról és az elkövetkezőkről számoljanak be. - Ugyanígy a felkészülés kezdetétől is ez jellemezte a munkánkat. Egy játékost még várunk, de sokat változtat a felkészülésünkön az a tény, hogy immár tizenkét játékosunk van itt. Más volt eddig a munka hat-nyolc kosarassal. Eddig főleg fizikális felkészülés zajlott, a most kezdődő szakaszt, amikor már más jellegű feladatok lesznek, a játékosok is jobban várják.

A szakvezető kérdésre válaszolva elmondta, nem változott a felkészülési mérkőzéseik menetrendje, abban a ritmusban tervezik továbbra is a munkát. Vagyis, az elsőt a Körmend ellen vívják a kék-fehérek augusztus 27-én Zalaegerszegen. Ezt követi a két csapat között szeptember 3-án Körmenden az újabb találkozó, majd szeptember 10-én Szombathelyen, a bajnok Falco KC-vel találkozik Sebastjan Krasovec együttese. Ezek a mérkőzések a csapatok megállapodása alapján zárt kapusak lesznek. Ezt követően Bécsbe utaznak az egerszegiek, hiszen szeptember 17-én az osztrák bajnok BC GGMT Vienna fogadja őket. Szeptember 23-24-én pedig következik az 53. Göcsej Kupa Nemzetközi Kosárlabda-torna, amelyen a Zalakerámia-ZTE KK mellett, a KC Sopron, a Szolnoki Olaj és a cseh Brno vesz részt.



Bencze Tamás szakmai igazgató elmondta, hogy mostantól az ő feladatai is mások lesznek, hiszen a keret kialakítása volt eddig a prioritás.
-A benyomásaim pozitívak a csapat munkájáról, a tervek szerint halad a felkészülés, és ez a legfontosabb - jegyezte meg a szakmai igazgató.
A sajtó számára nyílt edzésen aztán elkészülhetett a keret új játékosairól is a közös fotó.
Bejelentették azt is, hogy a korábban jelzett szurkolói ankétot augusztus 30-án tartják 17 órától a Zalakerámia Sportcsarnok büféjében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában