Stabil a gyereklétszám az óvodában

2022.09.30. 14:00

Játszóudvart és utat avattak Csömödérben

Pénteken felavatták a település óvodájában az új játékudvart és az intézményhez vezető megújult útszakaszt.

Korosa Titanilla

Balról jobbra: Boér Anita Tímea óvodapedagógus, Kereszturi József, Zebecke polgármestere, Böröczné Hóbor Anikó, Kissziget polgármestere, Cseresnyés Péter, Tomposné Gyuricza Judit, Czigány Lászlóné dajka, Csizmaziáné Milei Katalin pedagógiai asszisztens, Tóth Péterné óvodapedagógus

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A beruházásról Tomposné Gyuricza Judit polgármester elmondta, hogy újabb két sikeres pályázatot könyvelhet el a település a Magyar falu program nyújtotta támogatásból. Az óvodai játszóudvar fejlesztésére, valamint az óvodai út felújítására két kiíráson összesen mintegy 11 millió forintot nyertek el. Hozzátette, hogy a 640 lélekszámú településen minden nyertes pályázat nagy siker, előrelépés, hiszen hozzájárul a falu fejlődéséhez, népességmegtartó erejéhez. 

Köszöntőt mondott az ünnepségen Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott, hogy az elmúlt néhány évben, köszönhetően a pezsgő gazdasági életnek, a tenni akaró önkormányzatoknak, kormányzatnak és magyar társadalomnak egyre kevesebb az eladó ház a falvakban, vagy már nincs is ilyen, mert számtalan helyre olyan fiatalok költöztek be, akik élhető, biztonságos falusi környezetben szeretnék felnevelni gyermekeiket. Arról is említést tett, hogy a településeken történő fejlesztések eredményei annak a közös munkának köszönhetők, amit az utóbbi 10-12 évben mi, magyarok végeztük, és nem csak európai uniós pénzek, hanem hazai költségvetési források is hozzájárultak az építkezéshez. A most felavatott két csömödéri fejlesztést például a Magyar falu program támogatta, mely támogatási struktúrát a nehezebb gazdasági helyzetben is fenntartják.

A Pákai Öveges József Óvoda és Bölcsőde telephelyeként működő csömödéri intézménybe 33 kisgyermek jár helyből és a környékbeli falvakból, akik már birtokba vették az öt új elemmel bővült játékudvart. Az ünnepségen Magai-Király Eszter intézményvezető arról szólt, hogy amellett, hogy a gyerekek számára biztonságos, mozgásigényüket kielégítő játékokat sikerült beszerezni, az is fontos, hogy egy olyan intézményt fejlesszenek fel a jövőben, ahova szívesen járnak a dolgozók és jó a gyerekeknek, hiszen napközben idejük nagy részét itt töltik. 

Végezetül a felavatott létesítményeket Németh Csaba plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában