Költemények, énekek

2022.09.30. 16:00

Az idegen nyelveket népszerűsítették Nagykanizsán

Angol, olasz, német, görög, cseh és még roma nyelven is hallhattak költeményeket, valamint énekeket a diákok pénteken a Thúry-technikumban második alkalommal megrendezett idegen nyelvi fesztiválon.

Benedek Bálint

Bogdán Alexandra roma népdalt adott elő az idegen nyelvi fesztiválon

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A programot Vlaszák Andrea, az intézmény német-olasz szakos pedagógusa koordinálta. Elmondta: szeptember 26-a a nyelvek európai napja, ehhez kötődően népszerűsítették a különféle idegen nyelveket. Ezen keresztül szeretnék minél több tanulónak megmutatni a népek kultúráját, sokszínűségét.

– Az Erasmus+ pályázat keretében három diákunk Cipruson tölt három hónapot, míg egy másik csoport két hete Prága vendégszeretetét élvezi – folytatta. – Közreműködésükkel tettük még érdekesebbé a versmondást, hiszen néhányuk videóra felvett költeményeket küldött, amiket lejátszottunk. Persze az itthon lévő diákjaink is aktivizálták magukat, sok érdekes verset gyűjtöttek csokorba. Főleg a németesek jelentkeztek, de külön öröm, hogy a szakmunkás osztályban tanuló Bogdán Alexandra roma népdallal önként vállalta a fellépést. Rajtuk kívül olaszul és angolul is hallhatott előadást a diákok és tanárok alkotta közönség.

Vlaszák Andrea szerint az idegen nyelvek ismerete a mai világban elengedhetetlen, s jó, ha a fiatalokban ezt minél korábban tudatosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában