115 halat mérlegelhettek

2022.10.02. 11:30

Az időjárással is meg kellett küzdeniük a horgászoknak az idei Borostyán-tavi bojlis találkozón

Szombaton délelőtt 11 órakor ért véget az idei Borostyán-tavi bojlis találkozó. Az immár ötödik alkalommal megrendezett verseny végig kedvezőtlen időjárási körülmények között zajlott, ennek ellenére a résztvevő 19 csapat tagjai összesen 115 halat mérlegelhettek.

Gyuricza Ferenc

A Let’s Go Carp Food csapatának két tagja, Simon Attila (balról) és Gaál Lajos, valamint előbbi fia, Simon Patrik a verseny utolsóként kifogott halával Fotó: Gyuricza Ferenc

A találkozón persze ennél jóval több akadt horogra, ám a kiírás értelmében csak az öt kilogramm feletti békés halak számítottak bele az eredménybe. Az utolsó pontyot a verseny vége előtt három perccel sikerült a Simon Attila, Gaál Lajos és Bánkövi Péter összetételű Let’s Go Carp Food csapatának megakasztania, majd rövid ideig tartó fárasztás után sikeresen ki is tudták venni a vízből a 8,74 kilogramm tömegű pontyot. 

- Mi fogtuk a verseny első halát, körülbelül másfél órával a hétfői kezdés után, s az utolsót is nekünk sikerült szákolni – mondta Gaál Lajos. – A kettő között viszont nagyon kevés volt a kapás, összesen négy hallal zártuk a versenyt. Ennek ellenére nincs okunk panaszra, szerintem a maximumot hoztuk ki a lehetőségeinkből. 

A szőcei horgász hozzátette, végig rossz volt az időjárás, pára, köd, eső, valamint a hajnali hidegek is nehezítették a versenyt. Mindössze egyetlen alkalommal, akkor is csak néhány órán át sütött a nap. A halak a tónak ezen a részén ezért éjszaka nem is mozogtak.  

Egészen más tapasztalatokról számolt be a versenyt megnyert nagykanizsai Szunyog Carp Team tagja, Varga András. Mint mondotta, nekik szerencséjük volt a sorsolással, mert a tó északi részére kerültek, ahova éjszakánként visszahúzódtak a halak. Igyekeztek megkeresni a legiszaposabb részt, ahol rögtön a verseny elején jól beetettek.  

A Varga András és Panulin Zoltán alkotta Szunyog Carp Team a 120 óra alatt összesen 26 halat fogott, ezek össztömege 270,69 kilogramm volt. A legnagyobb halért, egy 14,607 kilogrammos pontyért járó serleget is ők vehették át. A második helyen 18 darab ponttyal, 176 kilogrammal a zalalövői Szélhajtó Küszök csapat végzett, míg a harmadik a lenti Életérzés Team lett, az általuk szákolt 16 hal együttes tömege 162,9 kilogramm volt. A versenyen részt vevő 19 csapat közül egy kivétellel mindenkinek sikerült mérlegelnie, a 120 óra alatt így összesen 115 hal akadt horogra, melyek össztömege 1045 kilogrammot tett ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában