Búcsú

2022.10.02. 17:30

Rangot adtak a szepetneki búcsúnak

A Szepetneki Szent Őrangyalok Plébánián szombaton kezdődött a Szent Őrzőangyalok főbúcsúja, melyre a dél-zalai településhez sok szállal kötődő Batthyány család képviseletében Batthyány-Schmidt Margit grófnő is ellátogatott.

Benedek Bálint

Akiknek fontos a Batthyány örökség őrzése, balról: Sóstainé Márfi Ibolya helytörténet-kutató, Nyáriné dr. Aleksza Magdolna, a Szepetneki Értéktár Bizottság elnöke, Batthyány-Schmidt Margit grófnő, Heiter Robert Gottfried és Vlasicsné Fischl Tímea Fotó: Szakony Attila

A templomban a híveket és a vendégeket Heiter Robert Gottfried atya köszöntötte, aki szerint a főbúcsún a lélek, a szellem és a szív különleges találkozásának lehetnek tanúi a látogatók. Az elhangzottakból töltődhetnek az emberek, hogy az előttük álló idők változásait ne csak túléljék, hanem megélhessék.

Majd Vlasicsné Fischl Tímea polgármester lépett a mikrofonhoz. Köszöntő beszédében lokálpatriótaként felidézte gyermekkorának búcsúi élményeit, ezután pedig kitért arra, hogy mára a plébános támogatásával rangot adtak a búcsúnak. Kiemelte: a Batthyány-család címerét őrzi a templomuk, vagyis a település életében fontos szerepet töltöttek be.

 

- A szepetneki templomban található címert 1500-ban Batthyány I. Boldizsár alországbíró kapta meg II. Ulászlótól - fogalmazott Batthyány-Schmidt Margit grófnő. - Számunkra lényeges, hogy a Batthyány örökséget, a szellemiséget ápoljuk, s ebben kitűnő partnerünk lett a hagyományőrzés területén szintén kiemelkedő Szepetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában