Megyeszerte tartottak programokat

2022.10.03. 14:00

Okleveleket adtak át az idősek világnapja alkalmából Zalaegerszegen

Kitüntető oklevelek átadásával, kulturális műsorral és egészségügyi előadással ünnepelték az idősek világnapját Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben hétfőn délelőtt. A világnap alkalmából megyeszerte tartottak programokat.

Mozsár Eszter

Fotó: Fehér Márk

A megyeszékhelyi műsort a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség Zala Megyei Szervezete állította össze, a telt házas találkozón a szervezethez tartozó közel ötven klub képviseltette magát. Az elnök, dr. Kocsis Gyula köszöntőjében hangsúlyozta, a pandémiát követően tavasz óta újra aktívak a csoportok, s egy nyertes pályázatnak köszönhetően tovább erősíthetik a klubok közötti együttműködést.

Az ünnepségen elhangzott, a megye klubvezetőinek döntése alapján ítélik oda minden évben az Idősbarát Polgármester Díjat, amit először 2018-ban a megyeszékhely első embere, Balaicz Zoltán vehetett át. A következő években Bartha Gábor (Cserszegtomaj), Horváth László (Lenti) és Kovács Dezső (Zalaszentgyörgy), idén pedig Kávás polgármestere, Eke László kapta az elismerést.

Pácsonyi Imre, Balaicz Zoltán, Eke László kitüntetett és dr. Kocsis Gyula az ünnepségen.  Fotó: Fehér Márk
 

Minden évben október 1-jén tartják az idősek világnapját. 1990. december 14-én az ENSZ Közgyűlése szavazta meg, és rögzítette 45/106 számú határozatában, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja. Először 1991. október 1-jén tartották meg az ünnepet. 

Az ünnepségen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, a Városi Idősügyi Tanács és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke. Elmondták, nemcsak a világnapon kell megemlékezni a fiataloknak az idősebbekről, hanem az év minden napján köszönjük meg azt, hogy a nehéz történelmi idők után újjáépítették a várost és a megyét. A rendezvényen a több éve aktív tagok munkáját is elismerték. Végül meghívott vendégként dr. Rosemarie Kurz osztrák író és korkutató tartott előadását az egészséges életmódról. A kulturális műsor részeként a Zalakomári Péczely Attila Népzenei Csoport, valamint a Kodály úti óvoda gyermekei léptek fel.

Korábbi cikkeink a témában:

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/09/megkezdodott-az-idosek-honapja-rendezvenysorozata-zalaegerszegen

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2021/10/ajandekmusorral-kedveskedtek-a-zalaegerszegi-idosotthon-lakoinak-a-paterdombiak

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2021/10/kartya-es-rejtvenyfejtesben-versenyeztek-a-szepkoruak-zalaegerszegen

https://www.zaol.hu/helyi-kek-hirek/2021/10/bunmegelozesi-vetelkedot-hirdet-az-idosek-honapja-alkalmaval-a-zala-megyei-rendorseg

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2021/10/jo-kondi-vidamsag-kozosseg-idoseknek-tartottak-sportnapot-zalaegerszegen

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2021/10/oktober-az-idosek-honapja-gyalogos-es-kerekparos-tura-is-szerepel-lenti-programjai-kozott

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2020/10/rendhagyo-modon-a-szabadteri-rendezvennyel-zarult-az-idosek-honapja-zalaegerszegen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában