Vádemelés

2022.10.03. 18:03

Baleset után elhajtott a zákányi férfi, órákig az erdőben rejtőzött Szepetnek és Fityeház között

Baleset után megállás nélkül elhajtott a sofőr, majd órákon keresztül az erdőben rejtőzött.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Piqsels

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatót.  E szerint 2022. március 5-én a becsehelyi faluházban tartott rendezvényről indult haza este fél tíz körül személyautójával egy 61 éves zákányi férfi a feleségével. Az autójával manőverezve azonban nekitolatott egy parkoló kisbusz jobb oldalának olyan szerencsétlenül, hogy a kisbuszból éppen kiszálló nő lábát az ajtóval rászorította a küszöbre, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva.

A zákányi férfi észlelte az ütközést, ennek ellenére elhajtott, pedig a kisbusz mellett álló férfiak kiabáltak neki, és futottak is utána, hogy megállítsák. A személyautó sofőrje a baleset után nem ment haza, hanem Szepetnek és Fityeház között egy erdei úton félreállt, és csak hajnali fél ötkor értek haza a lakásukra.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a sofőr ellen, míg feleségét segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolták meg, hiszen semmit nem tett annak érdekében, hogy házastársa ne hagyja el a baleset helyszínét, illetve a hatóságokat sem értesítette a balesetről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában