Vádemelés

2022.10.05. 18:30

Illegális hulladékot raktak le Zalaszentgróton

Több száz köbméter hulladékot rakott le illegálisan Zalaszentgróton az a két sümegi férfi, akik ellen emiatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Képünk illusztráció / pexels

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint az 1999-ben született sümegi férfi és 16 évvel idősebb társa 2020 tavaszán  Zalaszentgróton egy Szabadság utcai ingatlan területén az ott álló romos épületben a tulajdonos tudta és engedélye nélkül pakolt le  360 köbméter hulladékot: kartont, műanyag fóliát, gumiabroncsot, műanyag lökhárítót, cserepeket, WC-kagylót, mosdókagylót, bontási hulladékot, üvegpalackot, ruhaneműt, szőnyegdarabokat, műanyagpalackot, fémdobozokat, háztartási szemetet, bútorokat, szivacsokat. Így szabadultak meg 90 köbméter veszélyes hulladéknak minősülő motorolajos flakontól, hűtőtől, televíziótól, elektronikus berendezéstől is. 

A férfiak a hulladékot 30x10 méteres területen 1,5 magasságban halmozva rakták le. A 450 köbméter hulladék mennyisége, az elhelyezés helye, jellege miatt a talaj letakarása, árnyékolása által alkalmas volt az élővilág veszélyeztetésére.  Az ingatlan nem felelt meg hulladékkezelő telepek, hulladékudvarok kialakítására vonatkozó környezetvédelmi követelményeknek, a környezetvédelmi hatóság az ingatlanon sem hulladék, sem veszélyes hulladék elhelyezését, illetőleg a hulladékgazdálkodást nem engedélyezte. Ezzel a két férfi is tisztában volt, és egyikük sem rendelkezett érvényes hulladékkezelési, veszélyes hulladékkezelési engedéllyel.

A Keszthelyi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a két sümegi férfi ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában