Labdarúgás

2022.10.06. 20:30

Pénteken a Fehérvár fogadja a ZTE FC-t az NB I-ben

Tabellaszomszéd vár pénteken (18 óra) a ZTE FC-re a labdarúgó NB I-ben: a 10. forduló nyitómérkőzésén a zalaiak Székesfehérvárra látogatnak.

Varga Andor

Nemrég a ZTE is játszott a Puskással – és Tajti biztos emlékszik is erre az esésre

Forrás: ZH-Archívum / Pezzetta Umberto

Az egerszegi kék-fehérek hatodikok jelenleg a tabellán, egy ponttal és helyezéssel a Fehérvár FC előtt. Ebből könnyű kiszámolni, hogy hazai győzelem esetén a két csapat helyet cserélne – erre pedig megvan az esély, hiszen Michael Boris csapata ebben a bajnokságban még minden hazai fellépése alkalmával győzni tudott (Honvéd 4-0, Kecskemét 2-1, Mezőkövesd 2-1). 

Az összecsapásra 1-1-es döntetlennel melegített mindkét csapat: a Fehérvár Felcsútról, a ZTE pedig a Vasas stadionjából távozott egy ponttal. Ezzel a zalaiak utóbbi két meccsükön nyeretlenek maradtak, míg a Fehérvár veretlen a válogatott szünet előtt, illetve után lejátszott egy-egy fellépése alkalmával. 

A két csapat régi rivális az élvonalban (88 összecsapásuk volt, melyeken 40 Vidi-, illetve 24 ZTE-siker mellett 24 döntetlen született), ahol a tavalyi három találkozójuk során mindkét félnek jutott győzelem, döntetlen és vereség egyaránt. A párosításban legutóbb (idén áprilisban) a ZTE nyert 2-0-ra Egerszegen, utolsó fehérvári összecsapásukon a hazaiak győztek 3-0-ra. 

– A helyszínen láttam a Fehérvár felcsúti mérkőzését – mondta klubja honlapjának Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője. – Pénteki ellenfelünknek nagyon jó játékosai vannak, de az az érzésem, hogy a csapat még keresi az identitását. A nagy hagyományokkal rendelkező klub vissza szeretne térni korábbi sikereihez. Otthon magabiztosak, de mi tudjuk, mi az, amiből előnyt kovácsolhatunk ellenük. 

A nyáron a két csapat egy-egy labdarúgója „helyet cserélt”: Nikola Szerafimov a Zetét, Szendrei Norbert a Fehérvárt hagyta el. 

A forduló további programja, péntek: Újpest–Kecskemét (20.05). Szombat: Kisvárda–Vasas (17), Honvéd–Mezőkövesd (19.30). Vasárnap: Paks–Puskás (15.30), FTC–DVSC (18).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában