250-nél is több plüssállat

2023.01.30. 15:30

Mackókiállítás nyílt a kanizsai Pipitér Tagóvodában

Mackókiállítás nyílt hétfőn a Pipitér Tagóvodában. Másfélszer annyi, 250 darabnál is több plüssállatot gyűjtöttek a gyerekek és szüleik az óvoda felhívására, mint egy évvel ezelőtt.

Benedek Bálint

Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

– Február 2-án ünnepeljük Gyertyaszentelő Boldogasszony napját, elterjedt időjárás- és termésjósló hiedelmek kapcsolódnak ehhez a naphoz – kezdte Göndör Réka a tagóvoda-vezetője. – Legismertebb a medvével való jóslás, úgy tartották, ha ekkor kisüt a nap, és a medve meglátja az árnyékát, akkor visszamegy a barlangjába, és még negyven napig tart a hideg. Mackókiállításunkat erre a hétre időzítettük, hiszen a farsangi projektek közül a „medve hét” az egyik legsokoldalúbb, és a gyermekek által kedvelt téma.

A kiállítás megtekintésével a gyermekek eddig, a medvékről szerzett ismereteiket rendszerezhetik, hiszen tematikus kiállításról van szó, ahol a medvefajták, élőhelyeik, táplálkozásuk is megjelenik, izgalmas és látványos életképek formájában, mely így kiegészíti, megerősíti a gyermekek tudását. A csoportokban medvékről szóló verseket, mondókákat, meséket elevenítenek fel, barlangot, mackóbábot készítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában