Jubileumi programsorozat szervezése

2023.01.30. 17:30

Együttműködési szerződést írt alá Zalaegerszeg polgármestere és a megyei kórház főigazgatója

Jubileumi programsorozat szervezésére írtak alá együttműködési szerződést hétfőn a megyei kórház igazgatósági tanácstermében. A dokumentumot Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere látta el kézjegyével.

Arany Horváth Zsuzsanna

Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a megyei kórház főigazgatója és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház idén ünnepli fennállásának 175. évfordulóját. A zalaegerszegi, kezdetben 12 ágyas ispotályt 1848-ban alapította a város, ezt tekinti a megyei gyógyító intézmény saját jogelődjének. 

A szerződés aláírása előtt dr. Gasztonyi Beáta elmondta, 175 év alatt rengeteg változáson ment át a kórház, beleértve a folyamatosan megújuló épületeket és a fenntartói szervezeteket, s noha ma nem Zalaegerszeg a gyógyító intézmény fenntartója, olyan sorsközösségben, természetes szimbiózisban élnek, aminek a helyben élő lakosság maximális ellátása az egyik eredménye.  

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház állami fenntartásban működik, de számtalan módon kapcsolódik össze Zalaegerszeg városával, amelynek sokat köszönhet, többek között a jótékonysági események és a gyűjtések kedvezményezettjeként, vagy a munkatársaik lakhatási gondjainak megoldásáért, mondta Gasztonyi Beáta főigazgató az együttműködési megállapodás aláírásakor. Ebben az évben a szerződés adta lehetőségeket kihasználva havonta jelentkeznek a közösséget érintő rendezvényekkel. Ilyen lesz a "175 perc az egészségért" sorozat a sportprogramjaival, ingyenes szűrővizsgálataival. A kórház csatlakozik az Idősek hónapja őszi eseményeihez, illetve szakmai tanácskozásokat és kulturális programokat is tervez. A főigazgató reméli, a megvalósítandó programelemek a következő évekre is fennmaradnak majd.

Balaicz Zoltán fontos mérföldkőnek nevezte a város történetében az ispotály létrehozását, amelynek az utóda 21. századi modern, egyetemi kutató és oktató kórházként működő egészségügyi intézmény. A város az elmúlt években támogatta az infrastrukturális fejlesztéseket (orvos- és nővérszálló, szívsebészet, rendelőintézeti felújítás), de a belső tartalom, a gyógyítás színvonalának biztosításához is igyekezett hozzájárulni: elősegítette az eszközbeszerzéseket, a legújabb klinikai eljárások bevezetését, magasan képzett szakemberek fogadását. A felelősen gondolkodó városi önkormányzatnak  fontos a kitűnő kórház jelenléte, ami ráadásul az egyik legnagyobb foglalkoztató Zalaegerszegen. Balaicz Zoltán jelezte, a rövid távú terveik közt a kórház körüli parkolási kapacitás bővítése szerepel, végül leszögezte, a város és a kórház eddig is szoros kapcsolatát erősíti az évfordulós ünnepi események sora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában