Baleset

2023.02.06. 09:17

Valószínűleg ittas volt a biciklis, aki elesett és megsérült Zalaegerszegen

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel, valamint 14 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

zaol.hu

Forrás: police.hu

Egy 60 éves helyi férfi kerékpárral közlekedett 2023. február 4-én dél körül Zalaegerszegen, az Andráshida utcában. A biciklis egy útkanyarulatban, feltehetőleg ittassága miatt áttért a szemközti forgalmi sávba, majd elvesztette egyensúlyát és elesett. A kerékpáros a balesetben súlyosan megsérült.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a biciklivel közlekedők figyelmét, arra, hogy annak ellenére, hogy a KRESZ nem tiltja a szeszes ital fogyasztását kerékpározás előtt, tilos kerékpározásra alkalmatlan állapotban biciklivel közlekedni! Az alkoholtűrő képesség egyénenként eltérő, de a közlekedési helyzetekre reagálást a legkisebb mérték is befolyásolja. Amennyiben valaki a biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban ül kerékpárra (akár szeszes ital fogyasztása miatt), akkor szabálysértést követ el - írja a police.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában