Összefoglaló

2023.02.07. 17:00

Városi kitüntetés, asztalitenisz és bombariadó - híreink a térségből

Mozsár Eszter

A kedd reggeli bombariadó a Kölcseyben

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

ZALAEGERSZEGI HÍREK

Hét zalaegerszegi iskolában jelentettek bombariadót kedd reggel 

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 7-én, kedden 8 óra 21 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum email üzenetet kapott, hogy hét oktatási intézményben bomba van – írja a zaol.hu. A rendőrök azonnal az érintett helyszínekre vonultak, és szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószer-kereső kutyák segítségével megkezdték az épületek átvizsgálását. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben nyomozást indított.

Pályaorientációs nap a ZSzC Széchenyi István Technikumában

Második alkalommal szervezték meg hétfőn a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikumában a nagy volumenű pályaorientációs napot, amelyen a továbbtanuláshoz és a munkába álláshoz kapcsolódó tudnivalók mellett a leendő munkahelyek és az egyetemek kínálatáról is tájékozódhattak a végzős diákok- olvasható a Zalai Hírlapban. A tornateremben egymásnak adták a stafétabotot a felsőoktatási intézmények munkatársai, bemutatva képzéseiket, a bekerülési ponthatárokat, így a pécsi, a veszprémi, a szombathelyi egyetemen induló szakokkal ismerkedhettek a középiskolások, majd az emeleti osztálytermekben a standokon a technikumban oktatott szakágaknak megfelelő vállalatok, cégek képviselői szóltak munkaerőigényeikről, ajánlataikról. Személyes beszélgetésekre is mód nyílt, a diákok közvetlenül kaptak képet arról, melyik munkahely mit nyújtana számukra.

Elkerítették a zalaegerszegi Rózsák terét

Hétfőn délelőtt felvonultak a kivitelező NASTE Bau Kft. munkatársai, hogy átvegyék az építési területet, s hamarosan elkezdjék a Rózsák tere rekonstrukcióját- írja a Zalai Hírlap. A beruházást a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósítja meg az önkormányzat, amiről hamarosan tájékoztatást adnak. Jó tudni, hogy a több hónapig tartó építkezés alatt lezárják a parkolót is.

NAGYKANIZSAI HÍREK

A vihar maradványait takarítják Nagykanizsán

A város területén több helyen leszakadt faágak, kidőlt fák és megrongálódott létesítmények maradtak a szombati szélvihar után. A Netta Pannonia Kft. és a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. szakemberei hétfőn szinte egész nap dolgoztak és a károkat számolták fel – olvasható a Zalai Hírlapban. Utóbbi cég vezérigazgatója, Szabó István elmondta: a belváros, a lakótelepek, de a miklósfai és a kiskanizsai városrész, valamint a Csónakázó-tó is az érintett területek közé tartozott, ahol tarolt a szél. Többnyire fenyőfák, fűzfák és idősebb fák estek áldozatul a viharnak. Az Eötvös téri játszótéren ág szakadt le, a Fő utcán az egyik kandeláber armatúrája rongálódott meg, melyet a villanyszerelő megjavít. 

Jubileumi farsangi fánkfesztivált rendeznek Nagykanizsán 

A VOKE Kodály Művelődési Ház szervezésében február 17-én és 18-án rendezik meg a 15. Országos Farsangi Fánkfesztivált, melynek sajtótájékoztatóját hétfőn tartották az intézményben – írja a zaol.hu. Kámánné Szép Terézia, a szervező művelődési ház igazgatója elmondta: a jubileumi fánkfesztivál megvalósításához a legtöbb támogatást az önkormányzattól kapták, továbbá főszponzorként a kanizsai Szakacsits Szabolcs cégvezető is a jó ügy mellé állt. A rendezvény megtartásához még némi anyagi forrásra szükség lenne, de reméli, hogy minden akadály elhárul, s más vállalatok, akár civilek is segítenek. Február 10-ig, péntekig várják a 3-5 fős fánksütő csapatok nevezését a művelődési házban 

Idegenbeli rangadók várnak az NB II-es sörgyári férfi asztaliteniszezőkre

Az első helyen zárta az őszi idényt az asztalitenisz NB II Délnyugati csoportjában a Kanizsa Sörgyár SE első számú férfi csapata. A tavalyi második hely után a cél nem is lehetett és lehet más, mint a bajnoki cím – tudósít a Zalai Hírlap. A csapat összeállítása a tavalyi évhez képest nem változott. A legtöbbször a Berdár Norbert, Bihercz Tamás, Zborai Gyula, Halász Lajos, Végh Zsuzsanna „ötösfogatból” került ki a kezdő négyes. A sörgyári alakulat a kilenc mérkőzésből nyolc győzelemmel és egy döntetlennel áll az élen, a második helyezett PEAC és a harmadik Beremend előtt. A tavaszi idény március 11-én kezdődik, rögtön nagy rangadóval: a kanizsaiak Pécsett, a legfőbb üldöző PEAC otthonában kezdik a menetelést.

KESZTHELYI HÍREK

Javaslatokat várnak Keszthely város kitüntetéseire

Keszthely város önkormányzata méltó módon kívánja elismerni azon személyek, intézmények, civil szervezetek, közösségek, gazdasági társaságok munkáját, amelyek kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak Keszthely város jó hírnevének növeléséhez, maradandóan kimagaslóan gazdagították a város értékeit – írja a zaol.hu.  A képviselő-testület az elismerésekre a közvélemény bevonásával a legszélesebb körből várja a javaslatokat, a javaslattétel feltételei Keszthely Város honlapján megtalálhatók. A kitüntetések adományozására vonatkozó javaslatokat részletes indokolással 2023. március 31-ig lehet megküldeni Keszthely Város Polgármestere címére.

Minden igénylőnek jutott tűzifa Hévízen

Január végéig összesen 103 köbméter szociális tűzifát osztottak ki Hévízen. Erre mintegy 2,2 millió forintot nyert a helyhatóság a kormánytól – olvasható a Zalai Hírlapban. Papp Gábor polgármester azt közölte: 21 család kapott szociális tűzifát a városban, s ezzel minden beérkező igényt sikerült kielégíteniük. Húsz famíliának öt-öt, egy helyszínre pedig három köbmétert vittek. A tüzelőanyagot a keszthelyi erdészettől vásárolta Hévíz önkormányzata.A városvezető hozzátette, január 12-én kezdték kiszállítani a fát, s a hónap végére végeztek ezzel a feladattal. Ennek költségét az önkormányzat állta. 

Hévíz polgármestere változatlanul a legjobbak között

Papp Gábor már egy évtizede tagja a turizmus elit mezőnyének. A szakma 30. évadnyitó gáláján bemutatták a Turizmus 50 legfontosabb szereplője című rangos kiadványt, amelyben immár kilencedik éve szerepel Papp Gábor, Hévíz polgármestere, ahogyan az utóbbi esztendőkben, úgy most is az ágazat legmeghatározóbb polgármestereinek tízes topmezőnyében – írja a zaol.hu. A gálát megnyitó Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter leszögezte, a Veszprém Balaton EKF-projektet arra szeretnék használni, hogy a kultúrára alapozva az egész régióban növekedést indítsanak el. Mint mondta, a korábbi hasonló események statisztikái alapján a turizmus az adott évben átlagosan 20-30 százalékkal bővül, a regionális GDP pedig 3-5 százalékkal haladhatja meg az országos átlagot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában