Labdarúgó NB. 1

2023.03.20. 12:23

Christy Manzinga távozik a ZTE FC-től

Hetek óta nem szerepelt már a ZTE FC meccskeretében a francia és kongói állampolgárságú Christy Manzinga, így sejthető volt már, hogy a szezon során valószínűleg már nem is fog pályára lépni.

Kerkai Attila

Christy Manzinga (középen) pályafutása eddig tartott az egerszegieknél

Fotó: Pezzetta umberto

A ZTE FC most bejelentette, hogy a nyáron szerződtetett csatár a dél-koreai Szongnam FC-ben folytatja pályafutását. Az északír Linfield FC-től érkezett Manzinga a bajnokság elején  még nem szerepelt a ZTE FC csapatában,  majd később már  pályára léphetett és  végül  17  mérkőzésen  (bajnoki Magyar Kupa) öltötte magára a ZTE FC  mezét, két találatot jegyzett az MK-ban, egyet pedig a bajnokságban.

Arról nem  tesz említést a ZTE FC honlapja, hogy  Manzingát kivásárolta volna szerződéséből az ázsiai klub, vagy más konstrukcióban távozik.

Érdekes a párhuzam, hiszen egy esztendeje nagyjából  ilyenkor Koszta Márk is  szezon közben  szerződött  a dél-koreai bajnokságba a ZTE FC-től. Lényeges különbség van azonban az ő esetében. Koszta Márk ugyanis 11 gólos volt a bajnokságban 24 fordulót követően, és  házi gólkirályként szerződött Ázsiába. 

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában