Ittasan vitáztak

2023.03.22. 09:35

Késelés egy zalai presszónál

Késelésbe torkollott a presszóban kezdődött a vita, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Pixabay.com

A főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit közlése szerint a történtek miatt vádlottá lett 33 éves, büntetlen előéletű, galamboki férfi 2022. április 23-án este ittasan, a falubeli presszóban kialakult vitát követően késsel sebesítette meg ellenfelét. A vádirat szerint a presszóban az egyik vendéggel a 33 éves férfi a feleségét érintő megjegyzés miatt keveredett hangos, indulatos szóváltásba, ami csak a többi vendég közbeavatkozása miatt nem fajult verekedéssé. A tettlegesség megelőzésére a pultosnő kitessékelte a helyiségből a két felbőszült férfit, akik külön bejáraton át távoztak, és elindultak haza. A presszót hátul elhagyó 33 éves  férfi az utcán meglátta ellenfelét, megindult feléje fenyegetően, kezeivel hadonászott, azt kiabálta: gyere, megöllek, megszúrlak! Odaérve azonban a megtámadott elgáncsolta a részeg férfit, aki esés közben magával rántotta a földre az ellenfelét. A földön a 33 éves férfi kinyitható, rövid pengéjű kést rántott elő a zsebéből és háromszor megszúrta ellenfele  combját, jobb lábszárát, egyszer a csípő tájékát, egyszer a mellkasának jobb oldalát.

Ekkor néhányan elhúzták áldozata mellől a nekivadult férfit, aki elindult otthona felé, de a késsel a kezében időnként visszafordult és továbbra is fenyegetőzött. A megtámadott férfi vérző mellkassérülését szorítva a presszó előtti buszmegállóban ült le, ahonnan rövidesen édesanyja szállította be a nagykanizsai kórházba. Sérülései összességükben közvetett életveszélyt okozónak minősültek.

A Zala Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A főügyészség 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett, börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!