Burjánzik az LMBTQ-propaganda

2023.03.22. 11:43

Nőnek öltözött férfiak fogdossák a gyerekeket egy budapesti szórakozóhelyen (fotó)

Az Egyesült Államok és Nyugat-Európa után immár Magyarországon is megjelentek azok az LMBTQ-barát szórakozóhelyek, amelyek teret adnak a kisgyermekek társaságát kereső, őket fogdosó transzvesztitáknak. Egy fővárosi szórakozóhely olyan fotókkal hirdeti magát a közösségi oldalán, amelyeken nőnek öltözött férfiak gyermekek előtt vonaglanak és ölelgetik őket.

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Anastasia Harina

Az LMBTQ lobbi térhódításával – a tengerentúli tendenciákhoz hasonlóan – hazánkban is rendre jelennek meg olyan transzvesztita show-k, ahol gyermekek jelenlétét is engedélyezik, vagy akár még bátorítják is a szervezők. Sőt, arra is több magyarországi példa volt, hogy a drag queenek (női ruhába öltözött férfiak) kisgyermekekkel ölelkezve fotózkodtak, s az erotika nem éppen megszokott értelmezésétől átfűtött műsoroknak helyt adó létesítmény épp ilyen fényképekkel népszerűsítette magát a közösségi-médiában. Így történt ez egy budapesti vendéglátóegységben, ahol a transzvesztiták kisgyermekek előtt vonaglottak hiányos öltözetben, majd pedig ölelgették is a kicsiket a Facebookon fellelhető fotók tanúsága szerint – hívja fel a figyelmet az egyre szaporodó esetekre az Origo

Az úgynevezett Drag Brunch-okat tavaly ősszel kezdték el szervezni az említett bárban, azóta havonta tartanak ilyen eseményeket, ahová a jelek szerint kisgyerekeket is várnak, ugyanis a műsorok facebookos hirdetéseinél nincs feltüntetve korhatár. De ezen kívül sincs semmi nyoma annak, hogy a szervezőknek vagy a drag queeneknek akár a legcsekélyebb aggálya lenne azzal kapcsolatban, ha gyermekek is megtekintik a transzvesztiták előadását. Ráadásul arra is volt példa, hogy a gyermekeket magában foglaló közönséget aktívan is bevonták egy-egy performanszba: fényképek és beszámolók szerint az alulöltözött transzvesztitáknak a levegőből kellett elkapniuk a falatokat, amelyeket a résztvevők dobáltak a szájukba.

A Drag Brunch Facebook-oldalán az Angel VenCartier nevű transzvesztita több fotón is kisgyermekeket fogdos, a hely műsoraiban fellépő másik drag queen-t, Valerie Divine-t pedig már korábban is rajtakapták, miközben gyermeket ölelgetett egy kávézó teraszán. Az esetről az Origó is beszámolt tavalyelőtt nyáron, s a cikk megjelenését követően a szórakozóhely el is távolította a botrányos fotót a közösségi oldaláról. A transzvesztita utólag úgy fogalmazott, hogy jól esett fotózkodnia a gyermekkel, s büszke is rá, hogy így tett. A férfi később – immár LMBTQ aktivista szerepben – az amerikai Demokrata Párthoz közelálló VICE News elnevezésű felületen különböző hazugságokkal támadta Magyarországot, egyebek mellett azt állítva, hogy hazánkban a hozzá hasonlók nincsenek biztonságban.

A transzvesztiták hazánkban is építik a hálózatukat, s ebből a csoportból kerülnek ki a rendszeres fellépői a néhány éve indult, úgynevezett Drag Queen Hungary versenyeknek, amelyet idén júliusban is megrendeznek. Valerie Divine is e kör tagja, s korábban még az év királynője címet is elnyerte. A tavalyi verseny győztesével pedig a 24.hu közölt néhány hete egy promóciós videóinterjút, amelyben a női ruhába öltözött, kisminkelt, parókás férfi az általa képviselt műfajt magasztalta: „Meglátod, azt mondod, wow! Abszolút művészetnek tartom a draget".

A teljes cikket IDE KATTINTVA tudja elolvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában