Nagyhalfogó verseny a Borostyán-tavon

2023.05.29. 08:00

A győztes csapat 150 és fél kilónyi halat fogott ki

Második alkalommal hirdetett közel két napos, 42 órán át tartó nagyhalfogó versenyt tagjai részére a zalalövői Borostyán Horgász Egyesület. A program már péntek délután elkezdődött, és egészen vasárnap délelőttig tartott.

Gyuricza Ferenc

A verseny győztes csapatának tagjai, Miholics Adrián (balról) és Mendöl Milán. Körépen Adrián fia, Zalán

Fotó: Gyuricza Ferenc

A résztvevő horgászok elmondása szerint ez a verseny sokkal jobban sikerült, mint az egy héttel korábbi családi napos halfogás, hiszen most jóval több ponty akadt horogra, nem volt olyan csapat, amelyik eredménytelenül hagyta ott a tópartot. Mindez azt jelenti, hogy a 42 óra alatt 74 darab pontyot tudtak a résztvevők sikeresen megakasztani, ezek össztömege 615,78 kilogramm volt, átlagos tömegük pedig több mint 8,32 kilogrammot tett ki.

A szabályzat szerint a versenyzők ezúttal saját maguk választhatták ki horgászhelyeiket, s a két-két fős csapatok összesen négy bottal próbálkozhattak. A legjobb eredményt a gát közelében horgászó Miholics Adrián és Mendöl Milán párosa érte el, akik vasárnap kora reggel elmondták: a már addig kifogott tíz pontyukhoz a 10-12 fokosra hűlt éjszakai órák során négy újabb társult, ezért viszonylag keveset aludtak, de ezt egyáltalán nem bánták, mert voltak vetélytársak, akik szorosan a nyomukban jártak. A mérlegelésnél aztán az is kiderült, hogy 150,53 kilogrammal nemcsak az összesített első helyet szerezték meg, hanem a legnagyobb hal is az övék lett, Adriánnak egy 17,2 kilogrammos pontyot is sikerült kiemelnie a tóból. Második helyen a Simon Attila és Ivanik László alkotta csapat végzett 132,08 kilogrammal, míg a harmadik ezúttal Belső Zsolt és Károly Richárd párosa lett 112.45 kilogrammal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!