Közösségi rendezvény

2023.06.01. 14:30

Megmozdult az egész falu Tófejen

Több száz főt mozgatott meg az a közösségi rendezvény, amit még az elmúlt hét szombatján tartottak Tófejen. Délelőtt gyermekek számára rendeztek birkózóversenyt, míg délután és kora este további izgalmas, érdekes versenyszámok vártak a község sportcentrumában a résztvevőkre.

Gyuricza Ferenc

Az idén újdonságként bevezetett talicskafutam győztes párosa, Tóth Lili és Soós Balázs

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az önkormányzat és a helyi közösségi ház Mozog a falu elnevezésű rendezvénye többéves múltra tekint vissza, s mindig népszerű volt. Az egyik főszervező, a közösségi házat vezető Kiss Balázs elmondása szerint talán azért, mert igyekeznek minden évben felfrissíteni a programot, új versenyszámokkal állnak elő, amelyek fizikai állóképességet kívánnak, de kellően izgalmasak vagy viccesek is ahhoz, hogy a nézők érdeklődését felkeltse.

– A Mozog a falu korábban önálló rendezvénye volt Tófejnek, az utóbbi időben azonban összevontuk a gyermeknappal és a májusfa-kitáncolással, így még nagyobb tömegeket vonz a program – foglalta össze Kiss Balázs. – Idén az újdonságot a talicskafutam jelentette, a legtöbb nevezőt ez a program vonzotta. Más versenyszámokkal is készültünk, például a jól bevált traktorgumi-forgatással, rodeó-bikával és a lökd a kecskét versennyel.

A sportversenyek mellett további szórakozási lehetőséget kínált a rendezvény. Volt játszóház, közösségi főzés is: 14 csapat vállalta, hogy különböző ételeket készít a résztvevők megvendégelése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában