A Főúri varázslat nyert

2023.06.05. 12:07

Kihirdették a Keszthely város tortája-verseny eredményét

Hévízi győzelem született a Keszthely város tortája-versenyen, amelynek eredményét a Balaton fővárosának 776. születésnapján hirdették ki.

Péter B. Árpád

Prosztovicsné Pópity Tímea, a Mozart cukrászda tulajdonosa és Rosta Sándor cukrász a díjnyertes különlegességekkel

Forrás: ZH

A hagyományteremtő és közösségépítő céllal immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázatra Zala vármegyei cukrászdák két kategóriában nevezhettek, hagyományos és mentes édességekkel. A hat egyedi különlegesség közül a zsűri – kóstolás és hosszas mérlegelés után – végül a hévízi Mozart cukrászda alkotását, a Főúri várazslatot választotta győztesnek a „Keszthely Város Tortája 2023” viadalban.

Ennek alapja egy kakaós mandulaliszttel készült piskóta törtmandula-ropogóssal. A következő réteg csoki- és gesztenye mousse, vörösboros áfonya zselével bolondítva, amelyre csokoládé ganache borítás kerül.

A reform (vagyis mentes) édességek viadalát is a Mozart nyerte. A „Minek nevezzelek?”-torta glutén - és cukormentes, pisztáciás piskótával, fehér csokoládé- és áfonya mousse-szal, valamint áfonyazselével készül, amelynek tetején cukormentes fehér csoki található.

A torták nemcsak a nyertes cukrászdában kóstolhatók, hanem hamarosan a keszthelyi vendéglátóegységek kínálatát is színesítik.

A verseny együttműködő partnere a Magyar Cukrász Ipartestület volt, amely a zsűriben is képviseltette magát. Az ítészek testületében Vozár Péterné, Czömpöly Eleonóra, Sznopek Veronika, Kövérné Kalmár Mónika, Vizlendvai László és Fisli István értékelte a benevezett csábító különlegességeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában