Elvarázsolt a hang és a személyiség

2023.06.06. 13:30

Pierce Brosnan Keszthelyen

Világsztárok általunk ismert hangja szólt Keszthely városnapi ünnepén – ezúttal személyesen, élőben. Kautzky Armand – most házigazdaként – a Fő téri színpadon állva is mindenkit elvarázsolt.

Péter B. Árpád

Kautzky Armand a városi születésnap házigazdája volt Keszthelyen

Fotó: Halász Gábor

Nekünk ő James Bond (persze, Pierce Brosnan honi „képviselőjeként”), s az ő hangján a „miénk” Tom Cruise, Christian Bale és Rupert Everett is. Szól hozzánk rádióból, láthatjuk televízióban, és aki tudja, mely balatoni településen piheni ki fáradalmait, még olykor össze is futhat vele – Zalában.

Az tán kevésbe ismert vele kapcsolatban, hogy Az Angyal 5. évadában, a Veszélyes meghívás című epizódban Láng József helyett ő „hozta” Simon Templart, s ha egyszer majd tétel lesz (bámelyik) színművészetin, fel kell kötnie az alsóját annak, aki akárcsak színpadi szerepeit akarná összefoglalni, lévén játszott ő – ahogyan mondani szokás –: majdhogynem mindenben is, Shakespeare-től Jókaiig, Neil Simontól Molnár Ferencig.

Nos, Kautzky Armand Keszthelyen is csúcsformában volt: a hang, a profizmus és a személyiség emelte az ünnep fényét. Az idei kitüntettek fülében az ő hangján visszahangzik majd saját nevük – vélhetően nagyon sokáig.

S ami másokban is hosszan megmarad, az Reményik Sándor Melitskó Saroltának írt verse, a Csendes csodák. Olvassuk hát – de képzeletben halljuk is, Kautzky Armand hangján!

„Ne várd, hogy a föld meghasadjon

És tűz nyelje el Sodomát.

A mindennap kicsiny csodái

Nagyobb és titkosabb csodák.

Tedd a kezedet a szívedre

Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog,

Ez a finom kis kalapálás

Nem a legcsodásabb dolog?

Nézz a sötétkék végtelenbe,

Nézd a kis ezüstpontokat:

Nem csoda-e, hogy árva lelked

Feléjük szárnyat bontogat?

Nézd, árnyékod hogy fut előled,

Hogy nő, hogy törpül el veled.

Nem csoda ez? – s hogy tükröződni

Látod a vízben az eget?

Ne várj nagy dolgot életedbe,

Kis hópelyhek az örömök,

Szitáló, halk szirom-csodák.

Rajtuk át Isten szól: jövök.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában