Helyi kultúra

2023.06.06. 17:30

Lesz Egerszeg Fesztivál

Bár a zalaegerszegi közgyűlés korábban a gazdasági nehézségek miatt nem látott esélyt arra, hogy 2023-ban megrendezhető lesz a népszerű Egerszeg Fesztivál, ám a támogatóknak és az összegyűjtött külső forrásoknak köszönhetően takarékosabban, de mégis lesz nyári kulturális fesztivál a városban.

Arany Horváth Zsuzsa

Kósa Ruben, Tompa Gábor, Balaicz Zoltán, Szűcs István és Zimborás Béla a plakátokkal Fotó: Pezzetta Umberto

Erről Balaicz Zoltán polgármester beszélt a június 6-án tartott sajtótájékoztatón. A június 16-17-18-án sorra kerülő programsorozatnak része lesz a X. Színházi Olimpia mellett hazánkban zajló bábművészeti világtalálkozó zalaegerszegi műsorfolyama, amely a Griff Bábszínház szervezésében már két hétvégén kínált szabadtéri előadásokat. A részletekről Szűcs István, a Griff Bábszínház igazgatója adott számot, bemutatva a nemzetközi szereplőgárdát, a nem csak gyerekeknek szóló különleges programokat, melyek a Dísz téren várják a közönséget.

Az Egerszeg Fesztivál kínálatához csatlakozik Szociális és Gyermekvédelmi főigazgatóság Zala vármegyei kirendeltsége, méghozzá két telephelyük fejlesztő foglalkozásain készült, megvásárolható kézműves alkotásokkal. Az 1000 ellátottat gondozó intézményhálózat vezetője, Zimborás Béla jelezte, a lakóik nagy odaadással készítik a műveket, főleg a kerámia áll közel hozzájuk. A fesztivál állandó szereplője a Zalai Táncegyüttes, vezetője Kósa Ruben a hagyomány képviseletében jelölte meg fő küldetésüket, de emellett ma már több színházi előadás koreográfiáját készítik, s táncolnak a produkciókban, így lesz az idén is, méghozzá a 17. évadját bonyolító KvártélyházNyár színpadán. 

Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója elöljáróban köszönetet mondott a város vezetésének, amiért sikerül a nyári fesztivált megrendezni, majd szólt a KvártélyházNyár első etapját jelentő X. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál kínálatáról. Június 11-én indul a ZA-KO a Közel a jóhoz című,  zenés-verses előadással, lesz díszletkiállítás, Karáth Anita a színházról Bérczes Lászlóval beszélget, Nyári Krisztián  pedig Bősze Ádám zenetörténésszel, június 15-én érkezik a Szénakutyák előadás Kálid Artúrral a főszerepben. Június 21-től láthatják a nézők a Meseautót, július közepén A Pál utcai fiúkat, majd július 28-án lesz az új darab, az "Ájlávjú - te édes, de jó vagy légy más" musical premierje. 

Az Egerszeg Fesztivál kedvelt elemei, a felvonulások, a könnyűzenei koncertek, tárlatok, múzeumi látogatások ismét jelentkeznek a megszokott belvárosi helyszíneken, a részletekre visszatérünk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában