Éljen VárosuNK! Egyesület

2023.06.08. 16:30

Sajtótájékoztatót tartottak a Nagykanizsát elkerülő út megépítésének felfüggesztéséről

A kormány az elmúlt egy évben újabb beruházások felfüggesztéséről döntött, a listát Vadai Ágnes országgyűlési képviselő kérte el az illetékes minisztériumtól. Ezek között szerepel a Nagykanizsa délkeleti elkerülő út előkészítése is - jelentette ki csütörtökön Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezető-helyettese, aki Berta Krisztián képviselővel tartott sajtótájékoztatót a téma kapcsán.

Pásztor András

Berta Krisztián (balról) és Horváth Jácint

Fotó: Pásztor András

Horváth Jácint felidézte: 2015 júniusában ígérte meg Orbán Viktor miniszterelnök Nagykanizsának az utat a Modern Városok Program keretében. Az első kormányhatározat szerint 2018 tavaszára el kellett volna készülnie az útnak, aztán azt módosították, és 2018 tavaszára a terveknek kellett volna elkészülniük. Ehhez képest a tervezést csak 2021-ben indították el, és most az előkészítést hivatalosan le is állították, így az út, amely többszörös fideszes kampányígéret volt, a közeljövőben biztosan nem épül meg. Horváth Jácint hozzátette: szintén nincs hír több mint egy éve a Modern Városok Program többi el nem készült eleméről, az új uszodáról, a Ferences kolostor és rendház felújításáról, és az Erzsébet térre tervezett konferenciaközpontról.

Berta Krisztián képviselő a fentieket azzal egészítette ki: a délkeleti elkerülő út megépítése roppant fontos lenne a kanizsaiak számára, főleg a Csengery utcai lakosoknak, hiszen az ott közlekedő kamionok növelik a balesetveszélyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!