Önkéntes szolgálat a közbiztonságért

2024.03.26. 13:00

Kitüntetésben részesült Vatali István, a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület tagja

A napokban elismerő oklevelet és jutalmat vehetett át Vatali István, a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület tagja.

Korosa Titanilla

A március 15-i ünnepségen szolgálatot teljesítő polgárőrök, jobbról Cseresnyés Máté, Bíró Levente, Lőrincz Zsolt, Molnár Zoltán, bal oldalon középen Vatali István, jobbra Szabó Gábor, balról Horváth László polgármester, mögötte balról dr. Farkas Tibor kapitányságvezető, Drávecz Gyula alpolgármester és Vatali Ferenc önkormányzati képviselő

Fotó: Korosa Titanilla

A közbiztonság területén elért kimagasló polgárőr-tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntetést a lentikápolnai városrészben élő Vatali István a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint az Országos Polgárőr Szövetség vezetőjétől. Lenti és Letenye térségéből egyedüliként vehette át az oklevelet.

Vatali Istvánt a díjra Szabó Gábor, a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke terjesztette fel, aki elmondta, hogy tagtársuk kiválóan végzi feladatát, mindig lehet rá számítani a rendezvények biztosításkor és más akciókban is. Arról is beszélt, hogy idén az első nagyobb feladatuk a március 15-i ünnepség biztosítása volt, emellett rendszeresen végeznek önálló és a rendőrökkel közös szolgálatokat, kiemelten a városkörnyéki hegyhátakon. Tavaly 4200 óra szolgálatot adtak. Egyesületük tagsága jelenleg 50 fő, folyamatos a felvétel, szívesen látják azokat, akik a polgárőrök munkáját feladatuknak tudják tekinteni, akik dolgozni akarnak a városért és a megyéért. Céljuk a közbiztonság további erősítése, együttműködve a rendőrséggel és a város önkormányzatával, tovább építve a jó kapcsolatot.

Horváth László polgármester az együttműködés kapcsán elmondta, hogy a rendőrséggel egyeztetve alakították ki a kapcsolatot a polgárőr egyesülettel, melynek tagjai a városban és a városrészekben is sokat segítenek a járőrözésben, illetve az illegális hulladéklerakó telepek felderítésében, a közlekedésbiztonsági problémák jelzésében, a különféle rendezvények biztosításában. Az önkéntes alapon működő helyi polgárőrség nagy segítség a város közrendjének fenntartásában. Az önkormányzat a szervezetet a Civil Kurázsi közalapítványon keresztül forrásokkal is segíti, s nagy öröm a város számára, ha kitüntetést kap a szervezet, vagy annak tagja.

Dr. Farkas Tibor, a Lenti Rendőrkapitányság vezetője is méltatta a kitüntetett polgárőrt és az egyesület munkáját. Mint mondta: kiváló a rendőrség együttműködése a helyi polgárőrökkel. Előre mutató, hogy nemcsak a tervezett programoknál számíthatnak rájuk, hanem akkor is, ha váratlanul van szükség a segítségükre, például eltűnt személy felkutatásakor. Elismerésre méltó, hogy a polgárőrök feladataikat szabadidejükben, önkéntesen végzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában