Négy év eltiltás, 45 nap elzárás a büntetés

2024.03.27. 08:05

Rács mögé került a sofőr, mert eltiltása dacára vezetett

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség a győrvári férfit

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Thomas Andre Fure

A büntetőeljárásról a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Jánky Judit adott ki tájékoztatást. Eszerint az ügyben vádlottá lett 50 éves győrvári férfit a Szombathelyi Járásbíróság a 2022 júliusában ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt jogerősen 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, de ennek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 3 év 6 hónapra eltiltotta őt a közúti járművezetéstől. A szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje 2024. június 15-én telt volna el, de a férfi ezt nem várta ki, volán mögé ült, és ez ki is derült, amikor 2024. január 21-én reggel Zalaegerszegen, a Batthyány Lajos utcában a rendőrök megállították ellenőrzésre a személygépkocsiját. Mivel járművezetőként úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy ehhez érvényes engedéllyel nem rendelkezett, a férfit még aznap kihallgatták gyanúsítottként a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon az eltiltás hatálya alatti vezetés bűntette miatt. Miután távozott a kapitányságról, ismét volánhoz ült, és elindult otthona felé, de újabb közúti ellenőrzésbe futott. Ekkor már őrizetbe vették a győrvári férfit, akit a folytatólagosan elkövetett járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított.

Az ügyészi indítvánnyal egyetértve a notórius törvényszegőt a bíróság 45 nap elzárásra és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában