2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Sport

Ismét sziporkáztak a franciák, megvan az első továbbjutó a vb-n

Csakúgy, mint Ausztrália, Dánia ellen is közönségszórakoztató futballt játszottak a franciák. A D csoport rangadóján Mbappé első góljára Christensen ugyan még válaszolt, de Mbappé második – a vb-n a harmadik – góljával megérdemelten nyert 2-1-re a világbajnokság egyik esélyese, s elsőként bejutott a legjobb tizenhat közé.

  • Ismét sziporkáztak a franciák, megvan az első továbbjutó a vb-n

A dánok az első perctől kezdve nehezen bírtak a franciák két szélvészgyors és technikás szélsőjével, Mbappéval és Dembélével, de szívósan, harcosan, fegyelmezetten védekezve visszaverték a címvédő rohamait, s az első félidőt kihúzták 0-0-lal. 

A második félidőre mit sem változott a játék képe, s a franciák egy villámgyors támadás végén megszerezték a vezetést. Mbappé nyargalt végig a dán térfélen, Théo Hernandezhez passzolt, majd a visszakapott labdát egyből ellőtte, nem éppen jól, de a labda megpattant az egyik védőn, így Schmeichelnek esélyese sem volt (1-0).

Ezután azt hihettük, csak az a kérdés, a dánok megússzák-e egy góllal vagy kapnak még néhányat, ehhez képest a 68. percben egyenlítettek. Eriksen beadását Andersen csúsztatta meg, majd Christensen érkezett jókor, jó helyen (1-1).

A franciák rátettek egy lapáttal a győzelem érdekében. A 85. percben a Dembélé helyett beállt Voman lódult meg a jobb oldalon, Griezmannhoz passzolt, az ő beadását Mbappé a kapu torkából, combbal terelte a hálóba.

Franciaország győzött tehát 2-1-re, hat pontja van a D csoportban, s a világbajnokság mezőnyéből elsőként jutott tovább a legjobb tizenhat közé. Aligha ez a végállomás.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Mbappé már háromgólos a világbajnokságon (Fotó: AFP)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!