2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Novák Katalin Giorgia Meloni olasz kormányfővel találkozott Rómában

Az illegális bevándorlás, a hagyományos családi értékek támogatása, az uniós források elosztása és a Nyugat-Balkán volt a témája Novák Katalin magyar köztársasági elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök találkozójának szerdán Rómában.

  • Novák Katalin Giorgia Meloni olasz kormányfővel találkozott Rómában

A két szövetséges állam politikusa megbeszélésén négy témát érintett - közölte a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az első téma az illegális migráció volt, és mindkét politikus egyetértett abban, hogy ennek gátat kell szabni.

Az olasz miniszterelnök a stockholmi EU-csúcson tervez részletes vitát kezdeményezni a kérdésben, mert meglátása szerint a másodlagos migráció fontos téma, de az Európai Unióba (EU) érkező migrációt a határon kell megállítani. Olyan intézkedésekre van szükség, amely az illegálisan érkező bevándorlók tényleges belépését megakadályozza. A magyar elnök ismertette az évek óta változatlan magyar álláspontot: az illegális bevándorlás fenyegetés Európa számára, aminek gátat kell vetni. Térségünk demográfiai és munkaerőpiaci problémáit nem a bevándorlás ösztönzésével kell orvosolni.

A hagyományos családi értékek megerősítése abban is segít, hogy a fiatalok könnyebben tudjanak családot alapítani, gyermeket nevelni. Az erős családpolitika Olaszországban és Magyarországon is elemi érdek és szándék.

A harmadik kérdés a nyugat-balkáni bővítés volt. A két politikus egyetértett abban, hogy mielőbbi bővítésre van szükség, s ez nemcsak a hat csatlakozni kívánó ország érdeke, hanem az EU-é is.

A negyedik téma az uniós források kérdése volt. Az olasz miniszterelnök egy rugalmasabb, a korunk kihívásainak megfelelő felhasználást kezdeményez. A magyar köztársasági elnök is egyetértett azzal, hogy azokat a forrásokat, amelyek a tagállamoknak járnak, meg kell, hogy kapják, és olyan felhasználási szabályokat kell alkalmazni, melyek az adott nemzet és az európai unió érdekeit egyaránt szolgálják."

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!