2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Radar

Radar - Orosz cirkálórakétát lőttek ki a Japán-tengeren

Miközben Oroszország taktikai atomfegyvereket helyez el Fehéroroszország területén, addig a Japán-tengeren két szuperszonikus cirkálórakétát is kilőttek. Az orosz ostromgyűrű Bahmutnál nem teljes, az ukrán hadsereg a területen folyamatosan harcra buzdítja katonáit. Közben újabb nyugati harckocsik is érkeztek Ukrajnába.

  • Radar - Orosz cirkálórakétát lőttek ki a Japán-tengeren

Az orosz haditengerészet szuperszonikus hajóelhárító rakétákat lőtt ki egy álcélpontra a Japán-tengeren az orosz védelmi minisztérium közlése szerint.

A P-270 Moskit rakéta, egy szovjet közepes hatótávolságú szuperszonikus cirkálórakéta, amely akár 120 kilométeres hatótávolságon belül képes megsemmisíteni az úszó célpontját.

A körülbelül 100 kilométeres távolságban lévő objektumot sikeresen találta el a két Moskit cirkáló rakéta.

Josimasza Hajasi japán külügyminiszter azt mondta, hogy Tokió éber marad Moszkva hadműveleteivel szemben, ugyanakkor hozzátette, hogy a rakétakilövések után semmilyen kár nem történt.

A rakéták kilövésére egy héttel azután került sor, hogy két, nukleáris fegyverek szállítására alkalmas orosz stratégiai bombázógép több mint hét órán keresztül repült a Japán-tenger felett, Moszkva szerint "tervezett repülésnek" minősült.

Közben Bahmutnál folynak a harcok. Adásunkban bemutatott felvételek a frontvonalon készültek, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka beszélt a katonákhoz.

A cél az, hogy Ukrajna határáig jussunk. A cél az ellenség megsemmisítése, hogy meghaljanak itt, Bahmut közelében és máshol. És fontos, hogy végrehajtsa a feladatait olyan kiválóan, mint ahogy eddig is tetted. És ami a legfontosabb, hogy a feladataid elvégzése után élve és egészségesen térj vissza egységeidhez. Dicsőség Ukrajnának!

- jelentette ki Oleksandr Syrskyi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!