2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Újabb orosz légitámadás érte Kijevet

Újabb orosz légitámadás érte Kijevet hétfőn. Az ukrán légvédelem több tucat rakétát és drónt megsemmisített. Moszkva ugyanakkor azt állítja: valamennyi akciója sikeres volt, és elsősorban katonai objektumokra mértek csapásokat. Eközben az oroszországi Belgorod megyét ismét tűz alá vették az ukránok.

  • Háború Ukrajnában – Újabb orosz légitámadás érte Kijevet

Az ukrán légvédelem a hét első napján a főváros felé tartó több mint negyven orosz drónt és rakétát robbantott fel a levegőben. Moszkva Kijev mellet csapást mért más célpontokra is. Repülőterekre és katonai objektumokra. A részleteket a védelmi minisztérium szóvivője ismertette.

"Az orosz haderő nagy hatótávolságú légi indítású, precíziós fegyverekkel támadta az ellenséges erőket. Katonáink vezetési pontokat, radarállásokat, légi technikát, valamint fegyver- és lőszerraktárakat semmisítettek meg. Valamennyi csapás elérte célját, és az összes kijelölt létesítményt leromboltuk" - hangsúlyozta az altábornagy.

Igor Konasenkov hozzáette: az ukrán fegyveres erők 320 embert veszítettek a fronton egy nap leforgása alatt. Közülük mintegy 145-en Donyeck városának körzetében, 140-en pedig a donyecki régió déli részén vívott harcokban estek el.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jeleztek eközben ukrán tüzérségi támadásokat a helyi hatóságok. Az ukránok ágyúzták Horlivkát, Donyecket és Mihajlivkát is.

Sőt, az oroszországi Belgorod megye kormányzója is arról számolt be, hogy a régió több városát egyszerre vették rakétatűz alá az ukrán erők.

Kijev nyugati segítséggel több diverzánsakciót hajtott végre májusban a Föderáció területén. Ráadásul olyan katonai eszközöket és fegyvereket használtak, amelyeket az Egyesült Államok küldött.

S bár Washington többször is felszólította Kijevet, hogy amerikai fegyverekkel ne támadják Oroszországot, az ukránok egyre gyakrabban lőnek át a föderáció területére.

Az orosz–ukrán háború legfrissebb híreit Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal elemeztük Háború Ukrajnában című műsorunkban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!