2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Csaknem egy évvel később kezdték felújítani, mégis azzal henceg Karácsony, hogy nyárra kész lesz a Lánchíd

2020-ban még a Lánchíd felújításának elnapolását jelentette be Karácsony, – mindazok ellenére, hogy a szakértők szerint balesetveszélyes volt az átkelő – ma már azzal henceg Budapest első embere: másfél hónappal korábban kész lesz az átkelő.

  • Csaknem egy évvel később kezdték felújítani, mégis azzal henceg Karácsony, hogy nyárra kész lesz a Lánchíd

Tarlós István, korábbi főpolgármester szerint a kormány 6 milliárdos támogatását a szerződések betartását követően kaphatja meg Budapest, de ez akkor is így lenne, ha most ő lenne a főpolgármester.

Rozsdás tartószerkezetek és vasalatok - ilyen állapotban volt a Lánchíd, néhány évvel ezelőtt. Szakértők ezért akkor azt sürgették: mielőbb kezdjék meg az átkelő felújítását. Akkor úgy fogalmaztak a szakemberek: "csak remélni lehet, hogy a híd felújításáig nem történik baleset".

Karácsony Gergely 2020 nyarán mégis azt jelentette be: elnapolják a beruházást.

2021 nyarán azonban végül megkezdődött a Lánchíd felújítása. Felmarták az aszfaltot, eltávolították a kandelábereket. A rekonstrukció során újjáépítették az úttestet, a járdákat, az acélszerkezeteket rozsdásodás elleni védelemmel látták el.

Karácsony Gergely pedig azzal dicsekedett közösségi oldalán: ősz helyett már nyáron átadják az átkelőt.

Budapest első embere az átkelő forgalmáról szólva azt is hozzátette: a gyalogosok, bringások és tömegközlekedők gond nélkül használhatják majd. Arról azonban, hogy az autósokat visszaengedik-e a hídra, a Lakógyűlés eredménye dönt majd - emlékeztetett Karácsony.

Erről Tarlós István beszélt a Bayer Showban. Budapest korábbi főpolgármestere kifejtette: olyan állításokat fogalmaznak meg a kérdésekben, amik nem igazak. Tarlós emlékeztetett arra is: főpolgármesterként neki is meg kellett felelnie a szerződéseknek.

A főváros egyébként a korábbi tervekhez képest lényegesen drágább közbeszerzési ajánlatot fogadott el a rekonstrukcióra, a terveket egyszerűsítette, és nem csak a Váralagutat, hanem még a kettes villamos átjáróját is kivették a tervekből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!