Videó: Agüeroooo! – a Man. City szobrot készített a legendás játékosának

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 09:44
null
Sergio Agüero élete legfontosabb gólja (Fotó: AFP)
A Manchester City szurkolói sohasem felejtik el Sergio Agüero történelmi gólját, amelyet napra pontosan tíz esztendővel ezelőtt szerzett a Queen's Park Rangers ellen. A 94. percben született találatnak köszönhetően a „kékek” 44 év után nyerték meg a Premier League-et – a legendás pillanatról szobrot készítettek. Videó!

„Sunderlandben vége a meccsnek, a Manchester United mindent megtett, amit csak tudott, Rooney gólja elég volt a három ponthoz. A Manchester City még mindig küzd... Balotelli... Agüerooooooooo!!! Ígérem, hogy önök sem látnak ilyet többé, szóval nézzék! Igyanak rá egyet...” – üvöltötte Martin Tyler 2012. május 13-án, amikor is a City Sergio Agüero 94. percben szerzett góljával 3–2-re legyőzte a kiesés elől menekülő (és egyébként nagy szerencsével bennmaradó) Queens Park Rangerst, így a Premier League-trófea hiába volt úton a „vörös ördögök” felé a sunderlandi Fény Stadionjába, 44 év után mégis ismét Manchester „kék sarka” ünnepelhetett bajnoki címet.

A Man. City kereken tíz évvel később úgy köszönte meg Agüerónak a klub történetének legfontosabb és legikonikusabb gólját, hogy szobrot állított neki az Etihad Stadium elé a fantasztikus pillanatról.

Az argentin támadó a harmadik játékos, aki szobrot kapott – 2021 nyarán Vincent Kompany és David Silva előtt is hasonló módon tisztelgett a Manchester City.

A világklasszis támadó természetesen nem ment el szó nélkül a gesztus mellett, a hivatalos Twitter-oldalán mondott köszönetet egykori együttesének: „Köszönöm, mindörökké!” – írta.

Agüero karrierje nem úgy ért véget, ahogyan eltervezte: 2021 nyarán a Barcelonába szerződött annak reményében, hogy válogatottbeli csapattársával és jó barátjával, Lionel Messivel játszhat együtt. Honfitársa azonban a Paris Saint-Germainhez igazolt, míg Agüerónak szívbetegség miatt vissza kellett vonulnia decemberben – igaz, március végén arról beszélt, hogy akár még vissza is térhet a profik közé a közeljövőben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik