Arteta szerződtette Vieirát, de lesz-e Bergkamp Jesusból?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 14:49
null
Előttem az... (Fotó: AFP)
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Soha nem látott árak, soha nem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Nézzük, mit adott mára nekünk a nemzetközi piac és a nemzetközi szaksajtó!

Belotti, White és Locatelli vállaira épül az új Arsenal? – tettük fel a kérdést tavaly ilyenkor. Igen, ahogyan 2008 óta mindig, most is az ARSENAL csapatával kezdjük a nagy nyári körképünket. Igen, tudjuk, Arsene Wenger sikerei már a közelmúlt darabkái, de nagy hiba lenne lebecsülni azt a csapatot, ahol a keret összértéke közelít a 700 millió euróhoz a Transfermarkt szerint, Bukayo Saka, Martin Ödegaard, Ben White, Emile Smith Rowe, Gabriel Martinelli, Thomas Partey, Gabriel Magalhaes, Kieran Tierney és William Saliba játékjogának az értéke meghaladja a harmincmillió eurót, és nem sokkal marad el ettől az Aaron Ramsdale, Tomijaszu Takehiro, Nicolas Pépé, Fábio Vieira kvartett.

Fényes jövő, nagy reménységek és nagy remények... de a jelen nem tökéletes. Mikel Arteta tehetséges menedzser, remek mesterektől tanult játékosként, majd új pályáján is, az előző idényben azonban nem tudta kihozni a maximumot a csapatból, a bajnokságban csak az ötödik helyre futottak be, így ismét lemaradtak a Bajnokok Ligájáról. Az FA-kupából januárban kiütötte őket a Nottingham Forest, a Ligakupa elődöntőjében az idegenbeli iksz után odahaza kikaptak a Liverpooltól, az elődöntőben. Igen, kimaradt az európai kupaszereplés, ugyanis 2021 tavaszán csak a nyolcadik helyen zártak, a Tottenham mögött, a mostani ötödik hely legalább az Európa-liga csoportkörébe elvitte az „ágyúsokat”. Akik ismét a nagy rivális mögött végeztek eggyel.

A 2019 végén a csapathoz kerülő Arteta első „saját nyarán” bő százmillió euróért megszerezte a Thomas Partey, Gabriel Magalhaes, Pablo Marí, Rúnar Alex Rúnarsson, Cédric, Willian sort, télen érkezett hozzájuk Ödegaard, tavaly pedig a Ben White, Ramsdale, Tomijaszu, Albert Sambi Lokonga, Nuno Tavares vonulat – ha összevetjük a fenti listával ezt a névsort, láthatjuk, teljesen megfiatalodott az Arsenal, a fiatalok lettek a húzóemberek.

Szokratisz Papasztathopulosz, Mesut Özil, Shkodran Mustafi, Henrih Mhitarjan, David Luiz, Willian, Pierre-Emerick Aubameyang és Alexandre Lacazette is távozott az előző években vagy éppen most, a klub pénzügyeseinek nagy örömére. Özil esete a legjellemzőbb: fejedelmi fizetést húzott, holott az utóbbi pár idényében inkább csak játszogatott, és csak az majdnem húszmillió eurójába került az Arsenalnak, hogy végre távozzon!

A 41 millióért vett Mustafit ingyen engedték el (ő tavasszal töltötte be a harmincat, de fényévre van már a fénykorától), Papasztathopulosz mínusz 16 milliója ehhez képest nem sok, de Mhitarjan mindenestől (leigazolás, aláírási pénz neki és ügynökének, fizetés) alsó hangon 55 millió euróját emésztette fel a klubnak, 59 mérkőzésért és 22 kanadai pontért cserébe. A már krisztusi korba lépett Pierre-Emerick Aubameyang kivirágzott Barcelonában, őt is ingyen engedték el, mert évi 19 millió eurót keresett. Annak idején nagy reményekkel fogadták Lacazette-et, a 31 esztendős francia 2017 óta 206 mérkőzésen 71 gólig és 36 gólpasszig jutott, Aubameyang mérlege ebből a szempontból 163/92 és 21. Utóbbit 63.75, előbbit 53 millió euróért vették, de a Pépéért kiadott közel 100 millió euró, a Partey megszerzésére költött 60 millió euró vagy a még ennél is több pénzt felemésztő White-üzlet is mutatja, hogy nem elsődlegesen a pénzhiány a sikertelenség oka.

A hatszoros francia válogatott középpályást, Guendouzit a játékos hozzáállásbeli problémái miatt akciós áron, 11 millió euróért megkapta a Marseille, testvére, a középső középpályás Milan már tavaly óta ott játszik, a tartalékcsapatban. Mavropanosz játékjoga 15 millió eurót ér, a VfB Stuttgart ehhez képest potom 3.2 milllióért opciózta el a védőt, a bónusz is csak 1.75 millió, a még 2020-as kölcsönösszeg 750 ezer euró volt.


Még el sem kezdődött igazán a nyári transzferidény, máris elköltött egy nagyobb vagyont az Arsenal: a 22 éves portugál támadó középpályást, Fábio Vieirát 35 millió euróért adta el a Porto, ötmillió eurós a bónusz, és minimum tízszázaléknyi aláírási pénzeket és egyéb jutalékokat számolhatunk rá tapasztalataink szerint. „Nagyon örülök, hogy ilyen különleges tehetséget fedeztünk fel, és szerződtettünk. Fábio nagyon kreatív játékos, aki minőséget és sokoldalúságot visz a támadójátékunkba” – dicsérte őt Arteta.

Az előző idényben Vieira az európai kupákban nem villogott, de a ligában 14 gólpasszt adott, ráadásul ezek közül hatot szélről, magyarán több poszton is bevethető. A 170 centiméter magas játékos inkább Artetát mint a nagy Patrick Vieirát idézi, érdekes, hogy a felnőtt válogatottnál még nem számoltak vele. Az éves fizetése 1.5 millió euró nettóban (a portói bére közel négyszerese), a keretben a rekorder Partey, aki havi egymillió eurót kap a számlájára. A The Times szerint Vieira bruttója éves szinten 2.8 millió euró.


Már 18-szoros válogatott az amerikai kapus, Matt Turner,
akiért 6.36 millió eurót kért és kapott a New England Revolution, plusz a következő vételár tíz százalékát, és 2.6 milliós a bónuszkeret (ezt az átigazolást már januárban nyélbe ütötték). Az U16-os, majd az U17-es válogatottban villogott „csak” a brazil szélső, Marquinhos, azaz Marcus Vinicius Oliveira Alencar. A 19 esztendős támadóért 3.5 milliót kapott a Sao Paulo, bár a brazil egyesületi ügyeket ismerve erősen kérdéses, hogy a teljes summa a klub kasszájába vándorol-e. A brazíliai szerződése elméletileg 2024 nyaráig szólt, de a FIFA rendelkezései szerint 18 éven aluli játékos maximum hároméves szerződést köthet, Marquinhos pedig 16 esztendősen írt alá öt évre, azaz egy perben az ő ügyvédeinek lett volna igaza, írja a Transfermarkt.

A télen 1.82 millió eurót adott a 23 esztendős középső védőért, Auston Trustyért az Arsenal a Colorado Rapidsnak, ő eddig kölcsönben az eladónál pallérozódott.

A következő nagy célpont Gabriel Jesus volt, aki mozgékonyságával jól illeszkedne Arteta taktikájába, és a helye abszolúte megingott a Manchester Cityben Erling Haaland és Julián Álvarez érkezése miatt. Jesusszal már kora tavasszal elkezdtek egyeztetni, ügynöke ezt nem is rejtette véka alá, a „The Athletic” szerint az 52 millió eurós vételárról is megegyeztek már. A londoniak elsőre 35 milliót ajánlottak, a manchesteriek 58 milliót kértek, bármennyi is legyen a vételár, annak a fényében kell majd nézni, hogy Jesus szerződése már csak egy évig él Manchesterben! Mindenben megállapodott már a játékos a kérővel, túlesett az orvosi vizsgálatokon is.

Honfitársa, Raphinha sokkal drágább lesz (a Leeds United minimum 75 millió eurót kér érte, plusz az ügynöki, aláírási pénz és bónuszok), s nem tudjuk, mit szólnak a klub hívei ahhoz, hogy felmerült a 33 éves Alexis Sánchez visszatérésének a lehetősége. Kiszemelt még a római Tammy Abraham, és nagyon nagy falat Christopher Nkunku. Olasz lapok szerint bő harmincmillióért elvihető Nápolyból a mexikói szélső, Hirving Lozano, a superdeporte.es esküszik rá, hogy az Arsenal bejelentkezett Raúl de Tomásért, és 25 millióért el is adná őt az Espanyol. A sport.es szerint 30 millióért engedné el az Atlético Madrid a Juventusnak nem kellő Álvaro Moratát.

Pépé mellé Pepét vehet a klub, a brazil szélsőért a Porto szeretne 70 millió eurót kapni (ennyi a kivásárlási ára), mert a másik érdeklődő a Newcastle United. Sokat járnak a megfigyelők mostanában Portugáliába, a középső középpályás André Almeida (Vitória) is kiszemelt. Kell is a sok egzotikus túra, a Crystal Palace húszéves jobbszellője, Michael Olise leigazolása legalább 40 milliót emésztene fel, a török Kerem Aktürkoglué is jó 30 milliót. A „török Messi”, a Fenerbe az előző idényben berobbanó, 17 esztendős Arda Güler jó tízmilliós „mulatság” lesz, ha tényleg komolyak az angolok vételi szándékai. Güler másik beceneve „új Özil”.

Az Ajax nem fogadta el az argentin középső és bal oldali védőért, Lisandro Martínezért tett harmincmilliós ajánlatot, a negyvenmilliósat sem (írja a Kicker és a The Athletic), a dortmundi Manuel Akanji is kiszemelt még, a legolcsóbb megoldás erre a posztra a barcelonai Clément Lenglet. A skót szélsővédő, Aaron Hickey a Bolognában futballozik, legalábbis még egy évig, mert a BBC szerint a húszéves játékost jövőre megveszi az Arsenal 24 millió euróért.

Esküszik rá pár angol szakértő, hogy Arteta tovább sem tett le Youri Tielemans leigazolásáról, az ő szerződése jövőre lejár, a nagy Gianluca di Marzio szerint ha nem Jesus, akkor a 23 éves, 195 centiméter magas Gianluca Scamacca lesz az „ágyúsok” középcsatára, de klubja, az őt anno 500 ezer euróért megszerző Sassuolónál hivatalosan még csak a PSG küldöttjei jelentkeznek. A 40 millió körüli vételár tíz százaléka a PSV-é lesz, a csatár korábban a Lazióban és a Romában is megfordult.

Finoman szólva sem ígérkezik világklasszisnak, és már 27 éves, de a sokat futó szűrőért, Seko Fofanáért legalább 25 milliót kér a Lens, az elefántcsontparti játékos 2013 és 2016 között a Manchester Cityé volt.

Nem titok, a harmincéves kapusnak, Bernd Lenónak mennie kell (Fulham?), Nuno Tavarest az Atalanta és a Marseille, Ainsley Maitland-Nilest a Nottingham, Gabriel Magalhaest a Juventus, Kieran Tierneyt a Manchester City, Granit Xhakát a Bayer Leverkusen, Nicolas Pépét a PSG, William Salibát a Milan és a Napoli, Pablo Marít az Inter, a Spezia és a Hellas Verona, Lucas Torreirát a Galatasaray, a Lazio és Monza, Thomas Parteyt a Juventus, Reiss Nelsont a Feyenoord, Héctor Bellerínt az Atlético Madrid kerülgeti, legalábbis ezt lehetett olvasni a szaksajtóban.

William Saliba és Arteta között nem a legjobb volt a viszony, a fiatal bekk azonban remekül játszott kölcsönben az OM-ben, így marad, sőt hamarosan szerződést hosszabbíthatnak vele. A 21 éves játékosért 2019-ben 30 millió eurót adott az Arsenal, ötször játszott a francia válogatottban, de még egyet sem a klubjában... A torinói brazil védő, Bremer az Arsenal, a Tottenham, a Chelsea, az Inter és a Juventus kiszemeltje, egy nyilatkozata szerint olyan csapatba igazol, amelyik a BL-ben játszik.

Pár távozóval meg lehet alapozni a Raphinha-transzfert: a Barcelonát túllicitálhatja az Arsenal, ha komoly a szándék (még akkor is, ha a támadó ügynöke, Deco Barcelonában járt a héten, és tárgyalt a katalánok vezetőségével), és ezen a nyáron talán a másik kérőt, a Chelsea-t is meg lehet verni a tárgyalóasztalnál.

A támadó a cselezés, előkészítés és kapura lövés területén a hatodik legjobb 2020 októbere óta a PL-ben, a gólszerzés területén a 11., de a teljes jobb szélt bejátssza, a védekezéssel és a támadással egyenlő időt tölt el, kitűnően lő távolról, Angliába érkezése óta senki sem tört be annyiszor a 16-oson belülre, mint ő, és egyáltalán nem mellékesen messze ő a legjobban védekező támadó az Opta adatai szerint. Nem csoda, hogy 2020 ősze óta a legtöbb sprintet tőle láthattuk a ligában...

Lehet egy picit olcsóbb megoldás is: annak idején a Bayern München fifikásan szipkázta el az Arsenaltól Serge Gnabryt, akinek jövőre lejár a szerződése, újat egyelőre nem kötött, sportigazgatója, Hasan Salihamidzic szerint ha nem hosszabbít, akkor olyan megoldást keresnek, amely mindenkit boldoggá tesz. Talán az Arsenal híveit is?

Az As szerint az Arsenallal már régóta szemezgető Marco Asensio vételára 40 millió euró, s éppen a cikk írása közben jelentették be hivatalosan is, hogy Arteta nagy tavalyi célpontja, a 28 éves olasz ék, Andrea Belotti véglegesen szakított a Torinóval!

A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

FC ARSENAL
Érkezett:
Fábio Vieira (Porto, 35000000 euró), Matt Turner (New England Revolution, 6360000 euró), Marquinhos (Sao Paulo, 3500000, euró), Gabriel Jesus (Manchester City, 52 200 000)
Kölcsönből vissza: Konsztantinosz Mavropanosz (VfB Stuttgart), William Saliba (Marseille), Lucas Torreira (Fiorentina), Reiss Nelson (Feyenoord), Rúnar Alex Rúnarsson (Leuven), Héctor Bellerín (Betis), Ainsley Maitland-Niles (Roma), Pablo Marí (Udinese), Auston Trusty (Colorado Rapids)
Távozott: Mattéo Guendouzi (Marseille, kölcsön után végleg, 11000000 euró), Konsztantinosz Mavropanosz (kölcsön után végleg, VfB Stuttgart, 3200000 euró), Alexandre Lacazette (Olympique Lyon, i.), Daniel Ballard (Sunderland, 2300000 euró)

ASTON VILLA
Érkezett:
Diego Carlos (Sevilla, 31000000), Philippe Coutinho (Barcelona, kölcsön után végleg, 20000000), Robin Olsen (Roma, kv., 3500000), Boubacar Kamara (Marseille, i.), Ludwig Augustinsson (Sevilla, 500 000)
Kölcsönből vissza: Frédéric Guilbert (Strasbourg), Anwar El Ghazi (Everton), Trézégé (Basaksehir), Jaden Philogene-Bidace (Stoke City), Keinan Davis (Nottingham), Cameron Archer (Preston), Conor Hourihane (Sheffield United)
Távozott: Matt Targett (Newcastle United, 17500 00), Conor Hourihane (Derby County, i.), Ashley Young (szerződése lejárt), Lovre Kalinic (Hajduk Split, kölcsön után végleg, ingyen), Trézégé (Trabzonspor, 4 000 000)

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett:
Joe Rothwell (Blackburn, i.), Ryan Fredericks (West Ham, i.)
Távozott: Gary Cahill (szl.), Robbie Brady (Preston, i.)
Kölcsönbe: Gavin Kilkenny (Stoke City)
Kölcsönből vissza: Freddie Woodman (Newcastle), Nathaniel Phillips (Liverpool), Ethan Laird (Manchester United U23), Todd Cantwell (Norwich City), Morgan Rogers (Manchester City U23)

FC BRENTFORD
Érkezett: Aaron Hickey (Bologna, 22 000 000)
Kölcsönből vissza:
Halil Dervisoglu (Galatasaray), Mads Bidstrup (Nordsjaelland), Marcus Forss (Hull City)
Távozott: Julian Jeanvier (szl.), Zanka (szl.), Christian Eriksen (szl.)
Kölcsönből vissza: Jonas Lössl (Midtjylland), Álvaro Fernández (Huesca),

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett:
Julio Enciso (Libertad, 11600 000), Simon Adingra (Nordsjaelland, 8000000)
Kölcsönből vissza: Florin Andone (Cádiz), Michal Karbownik (Olympiakosz), Andi Zeqiri (Augsburg), Kacper Kozlowski (Saint Gilloise), Leo Östigard (Genoa), Deniz Undav (Saint Gilloise), Kjell Scherpen (Oostende), Jan Paul van Hecke (Blackburn), Abdallah Sima (Stoke), Mitoma Kaoru (Saint Gilloise), Aaron Connolly (Middlesbrough), Matt Clarke (West Bromwich)
Távozott: Yves Bissouma (Tottenham, 29200000), Tudor Baluta (szl.)
Kölcsönbe: Simon Adingra (Union SG), Haydon Roberts (Derby County)

FC CHELSEA
Érkezett:
Armando Broja (Chelsea U23), Conor Gallagher (Chelsea U23), Tino Anjorin (Chelsea U23)
Kölcsönből vissza: Michy Batshuayi (Besiktas), Emerson Palmieri (Olympique Lyon), Matt Miazga (Alavés), Ethan Ampadu (Venezia), Billy Gilmour (Norwich), Danny Drinkwater (Reading), Abdul-Rahman Baba (Reading)
Távozott: Antonio Rüdiger (Real Madrid, i.), Jake Clarke-Salter (Park Rangers, kv., i.), Charly Musonda (szl.), Andreas Christensen (Barcelona, i.), Danny Drinkwater (szl.)
Kölcsönbe: Romelu Lukaku (Inter, 8000000)
Kölcsönből vissza: Saúl Níguez (Atlético Madrid)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Malcolm Ebiowei (Derby County, i.), Cheick Doucouré (Lens, 21 300 000)
Kölcsönből vissza: Jacob Montes (Molenbeek)
Távozott: Jaroslaw Jach (Zaglebie Lubin, i.), Jacob Montes (szl.), Martin Kelly (szl.)
Kölcsönből vissza: Conor Gallagher (Chelsea U23)

FC EVERTON
Érkezett:
James Tarkowski (Burnley, i.)
Kölcsönből vissza: Joao Virgínia (Sporting CP), Niels Nkounkou (Standard Liege), Jean-Philippe Gbamin (CSZKA Moszkva)
Távozott: Jonjoe Kenny (Hertha, i.), Cenk Tosun (Besiktas, i.), Fabian Delph (szl.), Andy Lonergan (szl.), Gylfi Sigurdsson (szl.), Richarlison (Tottenham, 58000000)
Kölcsönbe: Joao Virgínia (Cambuur)
Kölcsönből vissza: Anwar El Ghazi (Aston Villa), Donny van de Beek (Manchester United)

FC FULHAM
Érkezett: Joao Palhinha (Sporting CP, 20 000 000), Andreas Pereira (Manchester United, 9 400 000)
Kölcsönből vissza:
Steven Sessegnon (Plymouth), Cyrus Christie (Swansea)
Távozott: André Zambo Anguissa (Napoli, kv., 15000000), Fábio Carvalho (Liverpool, 5900 000), Cyrus Christie (szl.), Fabri (szl.), Michael Hector (szl.), Alfie Mawson (szl.), Jean Michaël Seri (Hull City, i.)
Kölcsönbe: Steven Sessegnon (Charlton Athletic)
Kölcsönből vissza:
Neco Williams (Liverpool)

LEEDS UNITED
Érkezett:
Brenden Aaronson (RB Salzburg, 32840 000), Rasmus Kristensen (RB Salzburg, 13000000), Marc Roca (Bayern München, 12000 000), Darko Gyabi (Manchester City U23, 5 800 000), Tyler Adams (RB Leipzig, 17 000 000), Luis Sinisterra (Feyenoord, 25 000 000)
Kölcsönből vissza: Mateusz Bogusz (Ibiza), Kiko Casilla (Elche), Hélder Costa (Valencia), Laurens De Bock (Zulte Waregem), Cody Drameh (Cardiff City), Ian Poveda (Blackburn)
Távozott: Laurens De Bock (szl.), Liam McCarron (Stoke City), Kalvin Phillips (Manchester City, 48 750 000)
Kölcsönbe: Charlie Cresswell (Millwall), Tyler Roberts (Queens Park)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Kölcsönből vissza:
Dennis Praet (Torino)
Távozott: Eldin Jakupovic (szl.)
Kölcsönből vissza: Ademola Lookman (RB Leipzig)

FC LIVERPOOL
Érkezett:
Darwin Núnez (Benfica, 75000 000), Fábio Carvalho (Fulham, 5900 000), Calvin Ramsay (Aberdeen, 4890 000)
Kölcsönből vissza: Sheyi Ojo (Millwall), Nathaniel Phillips (Bournemouth), Ben Woodburn (Hearts), Ben Davies (Sheffield United), Sepp van den Berg (Preston), Neco Williams (Fulham)
Távozott: Sadio Mané (Bayern München, 32000 000), Minamino Takumi (Monaco, 15000 000), Marko Grujics (Porto, kv., 9000 000), Divock Origi (Milan, i.), Sheyi Ojo (szl.), Ben Woodburn (Preston, i.), Loris Karius (szl.), Neco Williams (Nottingham Forest, 20 000 000)
Kölcsönbe: Conor Bradley (Bolton)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Erling Haaland (Borussia Dortmund, 60000000), Stefan Ortega (Arminia Bielefeld, ingyen), Kalvin Phillips (Leeds, 48 750 000)
Kölcsönből vissza: Nahuel Bustos (Girona), Ante Palaversa (Kortrijk), Marlos Moreno (Kortrijk), Filip Sztevanovics (Heerenveen), Arijanet Muric (Adana Demirspor), Daniel Arzani (Lommel), Itakura Ko (Schalke), Yangel Herrera (Espanyol), Julián Álvarez (River Plate), Taylor Harwood-Bellis (Stoke), Tommy Doyle (Cardiff City)
Távozott: Pedro Porro (Sporting CP, kv., 8500000), Fernandinho (Athletico Paranaense, i.), Gavin Bazunu (Southampton, 14000000), Itakura Ko (Mönchengladbach, 5 000 000), Gabriel Jesus (Arsenal, 52 200 000), Mesino Rjotaro (Gamba Oszaka, i.)
Kölcsönbe: Diego Rosa (Vizela)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Tyrell Malacia (Feyenoord, 15 000 000)
Kölcsönből vissza: Tahith Chong (Birmingham City), Facundo Pellistri (Alavés), Andreas Pereira (Flamengo), Axel Tuanzebe (Napoli), Anthony Martial (Sevilla), Teden Mengi (Birmingham City), Amad Diallo (Rangers), Brandon Williams (Norwich City), James Garner (Nottingham), Donny van de Beek (Everton)
Távozott: Nemanja Matics (Roma, i.), Edinson Cavani (szl.), Lee Grant (visszavonult), Paul Pogba (Juventus, i.), Jesse Lingard (szl.), Juan Mata (szl.), Andreas Pereira (Fulham, 9 400 000)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Nottingham)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Sven Botman (Lille, 37000 000), Matt Targett (Aston Villa, 17500 000), Nick Pope (Burnley, 11500000)
Kölcsönből vissza: Matty Longstaff (Mansfield), Jeff Hendrick (Queens Park), Freddie Woodman (Bournemouth)
Távozott: Freddie Woodman (Preston)
Kölcsönbe: Isaac Hayden (Norwich City)

NOTTINGHAM FOREST
Érkezett:
Taiwo Awoniyi (Union Berlin, 20500000), Giulian Biancone (Troyes, 10 000 000), Moussa Niakhaté (Mainz, 10 000 000), Omar Richards (Bayern München, 8 500 000), Neco Williams (Liverpool, 20 000 000)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Nikolas Ioannou (Como), Nuno Da Costa (Caen), Carl Jenkinson (Melbourne City), Harry Arter (Notts County), Lyle Taylor (Birmingham City)
Távozott: Tobias Figueiredo (Hull City, i.), Carl Jenkinson (szl.), Gaëtan Bong (szl.), Lewis Grabban (szerződését felbontották), Brice Samba (Lens, 5 000 000)
Kölcsönbe: Ethan Horvath (Luton)
Kölcsönből vissza: Djed Spence (Middlesbrough), James Garner (Manchester United), Philip Zinckernagel (Watford), Max Lowe (Sheffield United), Keinan Davis (Aston Villa)

FC SOUTHAMPTON
Érkezett:
Gavin Bazunu (Manchester City U23, 14000000), Armel Bella-Kotchap (Bochum, 10000000), Mateusz Lis (Altay, i.), Roméo Lavia (Manchester City U23, 12 300 000), Joe Aribo (Rangers, 7 100 000)
Kölcsönből vissza: Dan N'Lundulu (Cheltenham)
Távozott: Fraser Forster (Tottenham, i.), Shane Long (szl.)
Kölcsönbe: Dan N'Lundulu (Cheltenham)
Kölcsönből vissza: Armando Broja (Chelsea U23)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Yves Bissouma (Brighton, 29200 000), Ivan Perisic (Inter, i.), Fraser Forster (Southampton, i.), Richarlison (Everton, 58000000)
Kölcsönbe: Clément Lenglet (Barcelona)
Kölcsönből vissza: Pape Sarr (Metz), Tanguy Ndombélé (Olympique Lyon), Bryan Gil (Valencia), Giovani Lo Celso (Villarreal), Jack Clarke (Sunderland)
Távozott: Cameron Carter-Vickers (Celtic, kv., 7000 000), Steven Bergwijn (Ajax, 31 250 000), Jack Clarke (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Pierluigi Gollini (Atalanta)

WEST HAM UNITED
Érkezett:
Najef Agerd (Rennes, 35000000), Alphonse Areola (PSG, kv., 9300000), Flynn Downes (Swansea, 10 650 000)
Távozott: Ryan Fredericks (Bournemouth, i.), Mark Noble (visszavonult), Andrij Jarmolenko (szl.), David Martin (szl.)
Kölcsönből vissza: Alex Král (Szpartak Moszkva)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett:
Hvang Hi Csan (RB Leipzig, kv., 16700 000)
Kölcsönből vissza: Patrick Cutrone (Empoli), Adama Traoré (Barcelona), Bruno Jordao (Grasshopper), Morgan Gibbs-White (Sheffield United)
Távozott: Rúben Vinagre (Sporting CP, kv., 10000000), Marcal (Botafogo, i.), Romain Szaissz (Besiktas, i.), John Ruddy (szl.)
Kölcsönbe: Ki-Jana Hoever (PSV), Ryan Giles (Middlesbrough)
Kölcsönből vissza: Francisco Trincao (Barcelona)

Lezárva kedden reggel, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik