Videó: Guardiola rámutatott a különbségre Haaland és Messi között

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.03. 14:00
null
Egy nagy különbség van Haaland és Messi között Guardiola szerint (Fotó: AFP)
Talán a futballt csupán távolról követőknek sem kell már bemutatni Erling Haalandot, aki vasárnap három góllal segítette a Manchester Cityt a Manchester United elleni városi derbin (6–3). A találkozó után a címvédő vezetőedzője, Pep Guardiola a norvég csatár és Lionel Messi közötti különbségre világított rá.


Mint ismert, a még mindig csupán 22 éves játékos félelmetes ütemben termeli a gólokat, eddigi 8 Premier League-fellépésén 14-szer talált be, összesen 11 meccsen 17-szer volt eredményes új csapatában.

A BeIn Sports riportere Messivel hasonlította össze Haalandot, de Guardiola szerint nem teljesen pontos az egyezés.

Riporter: – Természetesen más típusú futballisták, de amikor Lionel Messi volt a játékosa, alighanem minden meccsen gólra számított tőle. Ugyanez a helyzet most Erling Haalanddal is?

Guardiola: – Igen. A különbség az, hogy Erlingnek szüksége van a társaira ahhoz, hogy gólt szerezzen. Amikor már helyzetben van, hihetetlen. Viszont Messi képes volt arra, hogy egyedül is betaláljon.


ANGOL PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ
MANCHESTER CITY–MANCHESTER UNITED 6–3 (4–0)
Manchester,
Etihad Stadium. Vezette: Michael Oliver
MAN. CITY: Ederson – Walker (Sergio Gómez, 42.), Akanji, Aké, Joao Cancelo – De Bruyne (Álvarez, 75.), Gündogan (Palmer, 75.), Bernardo Silva – Foden (Mahrez, 75.), Haaland, Grealish (Laporte, 75.). Menedzser: Pep Guardiola
MAN. UNITED: De Gea – Diogo Dalot, Varane (Lindelöf, 40.), Lisandro Martínez, Malacia (Shaw, a szünetben) – Bruno Fernandes, McTominay (Casemiro, 59.), Eriksen – Antony, Rashford (Martial, 59.), Sancho (Fred, 70.). Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: Foden (8., 45., 72.), Haaland (34., 38., 64.), ill. Antony (56.), Martial (84., 90+1.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik