Championship: elképesztő izgalmak után, 11-esekkel jutott fel a PL-be a Luton

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.27. 20:56
null
Az öröm pillanata: feljutott a Luton Town a PL-be! (Fotó: Getty Images)
Elképesztő izgalmak után, 1–1-es meccset követően a Luton Town tizenegyesekkel 6–5-re legyőzte a Coventryt a Championship rájátszásának döntőjén, a Wembleyben, így feljutott a Premier League-be – története során először.

Bármennyire nagy volt a tét, a mérkőzés első szakasza nem a futballról szólt: a bajnoki versenyfutásban harmadik helyen záró Luton 28 éves védője, Tom Lockyer összeesett a pályán, majd megpróbált felkelni, de újra a földre esett. Végül a 12. percben lecserélték a walesit, s kórházba szállították, ahol pozitív jeleket mutatott, családjával is kommunikált – közölte a csapat.


A döntő azonban folytatódott, és nem sokkal később, a 23. percben a Luton volt az, amely megszerezte a vezetést, méghozzá Jordan Clark góljával. Ezt követően a Coventry játszott jobban, majd a 66. percben egyenlített: a magyar származású Gyökeres Viktor gólpassza után Gustavo Hamer talált be!

Ezt követően érvényes gól sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem született, pedig a Luton háromszor is betalált, de a VAR felülbírálta azt. Utoljára a 117. percben, amikor a 20 éves Joe Taylor szerzett győztesnek tűnő gólt, de kiderült, kezezett, így jöhettek a tizenegyesek.

A tizenegyespárbajt a Luton kezdte, de mindkét csapat rúgói elképesztő magabiztossággal, pontossággal hajtották végre a rúgásokat, nem is hibázott senki az első öt körben, így jöhetett a hirtelen halál!

Itt aztán gyorsan eldőlt a feljutás sorsa, Dan Potts a Luton részéről bevágta a tizenegyesét, majd Fankaty Dabo a kapu fölé lőtte az övét! Így a Luton Town jutott fel a PL-be, amely 1992 óta nem járt az angol élvonalban, így a Premier League-ben története során először játszhat.

ANGOL CHAMPIONSHIP
RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ
Coventry City–Luton Town 1–1
(Hamer 66., ill. J. Clark 23.) – 11-esekkel 5–6

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik