FA-kupa: Ez olyan volt, mintha a Real Madriddal játszottunk volna – Guardiola

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 06:59
null
Történelmi triplázás küszöbén Guardiola a Manchester Cityvel (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Manchester City 2–1-re legyőzte a városi rivális Manchester Unitedet a labdarúgó FA-kupa döntőjében, így története során hetedszer nyerte meg a sorozatot. A mérkőzés után Pep Guardiola, a friss kupagyőztes menedzsere értékelt.

„Remekül játszottunk, sok kockázatot vállaltunk. Az ellenfél sok veszélyt teremtett a kapunk előtt, főleg Rashford okozott gondot, de meg tudtuk oldani ezeket a szituációkat. Korán betaláltunk a második félidőben, de egy United elleni döntő mindig nehéz, ezzel együtt azt mondom, hogy a jobb csapat nyert” – nyilatkozta a BBC-nek Pep Guardiola, majd elmondta, hogy két szabadnapot ad játékosainak az Inter elleni BL-döntőre való felkészülés előtt.

„Barcelona-szurkoló vagyok, de ezt a csapatot (Manchester City – a szerk) életem végéig szeretni fogom. Nem születtem City-drukkernek, így nem érzem át teljesen, mit éreznek, de a Manchester United elleni döntő olyan volt, mint amikor a Barcával a Real Madrid ellen döntőztem. Egy szép ajándékot adtunk a szurkolóknak, hogy egy kicsit piszkálhassák a »szomszédaikat«” – fogalmazott az 52 éves szakember.

FA-KUPA
DÖNTŐ
MANCHESTER CITY–MANCHESTER UNITED 2–1 (1–1)
London
, Wembley Stadion, 83 179 néző. Vezette: Tierney
MAN. CITY:Ortega – Walker (Laporte, 90+5.), RúbenDias, Akanji – Stones, Rodri – BernardoSilva, De Bruyne (Foden, 76.), Gündogan, Grealish (Aké, 89.) – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola
MAN. UNITED: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf (McTominay, 83.), Shaw –Casemiro, Fred – Sancho (Weghorst, 78.), Bruno Fernandes, Eriksen (Garnacho, 62.) – Rashford. Menedzser:Erik ten Hag
Gólszerző: Gündogan (1., 51.), ill.Bruno Fernandes (33. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik