Luton: csúszhat a stadionfejlesztés, máshol kell játszania a csapatnak

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 09:43
null
Már zajlanak a munkálatok a Kenilworth Roadon – a kép bal oldalán látható hosszanti lelátót jelentősen átépítik (Fotó: AFP)
A Premier League-ben feljutó Luton Town stadionját alaposan rendbe kell szedni, hogy alkalmas legyen az élvonalban való szerepléshez. A BBC arról ír, a munkálatok belelóghatnak a 2023–2024-es idénybe.

 

A Kenilworth Roadon – amely 1905 óta a Luton Town hazai pályája – jelentősen át kell építeni az egyik főlelátót: például azért, hogy megfelelően lehessen onnan közvetíteni a mérkőzéseket.

A munkálatokra nincs sok ideje a klubnak, így elképzelhető, hogy a Premier League 2023–2024-es idénye úgy kezdődik el, hogy még tart az építkezés. A BBC cikke szerint a liga megértő a lutoni helyzettel kapcsolatban, a megoldás pedig az lehet, hogy az első néhány hétben az összes bajnokiját idegenben játssza az újonc.

Érdekesség, hogy a lutoni stadion befogadóképességével nincs gond, a 10 356 néző befogadására alkalmas Kenilworth Road – amellett, hogy a PL legkisebbje lesz – megfelel a követelményeknek: az angol élvonalban akár mindössze ötezer szurkoló befogadására alkalmas pályával is lehet nevezni.

Lutonban egyébként évek óta tervezik egy új stadion építését, ez a jelenlegi elképzelések szerint 2026-ra lenne kész.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik