Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Fábián Eszter

2022.05.16. 14:00

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

 

Persze tudom, ez valami hihetetlenül illúzióromboló tény, és most valahol távol talán felsír néhány lenszatyros kék hajú, fához kikötözött ultraliberális, hogy mégis, hogy képzelem ezt, hiszen az egész világ valójában egy család, mi emberek pedig mind ugyanolyanok és persze mind egyenlőek vagyunk benne. A felnőtt identitás része azonban, hogy az képes meghatározni önmagát, az idealizmussal leszámol és bizonyos helyzetekben mindenféle problémázás és látszat-megfelelés nélkül felvállalja a véleményét és a saját boldogságáért, az érdekeiért való konfliktust.

Kicsit olyan ez, mint egy tini szerelem, amikor a 16 évesek között felüti a fejét az első nagyobb konfliktus, sokszor azonnal bedobják a szakítsunk kártyát. Aztán normális esetben az ember életében később eljön a házas élet is, ahol már nem az a kérdés, hogy jönnek-e konfliktusok, hanem az, hogy miképp hidalják azt át a felek úgy, hogy közben önmagukról sem mondanak le és a másikról sem.

 

Ezt a fajta felnőtt identitás tudatot pedig megkereshetjük a politikai életben is. Akár az ideológiák, akár a nemzeti érdekek konfliktusa mentén. Persze vannak kivételek, hiszen a '20-as évek nemzetközi politikája (Amerika, EU) leginkább egy iskolás korú mindent (is) akaró, de közben a tanár néninek, meg a szülőknek is megfelelni vágyó kisgyerekre hajazott, és sajnos úgy tűnik, ez a tendencia nemhogy csillapodott, hanem a politikai trend alaptermészetévé vált.

 

A világ színpada most nem az érett, felnőtt tapasztalatokra épülő hatalomnak kedvez.
Erre tökéletes példa, a Daily News Egypt szerzőjének cikke, aki szerint „az orosz-ukrán háború feltárta Európa csúnya arcát.
Megmutatta rasszizmusukat az arab és afrikai bevándorlókkal szemben, az ezen országok által elfogadott összes emberi jogi szlogen ellenére. Mindig azt állították, hogy csak gazdasági okokból nem hajlandók több bevándorlót fogadni.”
Marwa El-Shinawy, a lap tudományos és állandó rovatvezetője szerint „Úgy tűnik, hogy az európai kormányok úgy gondolják, hogy a menekültek védelme csak az európaiaké, és a többi faj nem ember”.
Mivel az EU-ban az arab vagy ázsiai országokból érkező menekültek státusza nem terjed ki ki mindazon jogkörre, amiket az ukrán menekültek gyakorolhatnak.
Az Európai Unió tehát egy egyiptomi újságíró szemével nézve rasszista. Rasszista, mert a hozzá helyben, kultúrában közelebb álló polgároknak „nagyobb” segítséget nyújt. Mert nehezen tudnám elképzelni azt, hogy például Szaúd-Arábia, vagy éppen Kongó szívén viselné az ukránok sorsát, és azonnali segítésükre sietne. De azt is nehezen tudom elképzelni, hogy az egyiptomi Marwa foggal-körömmel küzdene a magyarok jogaiért. És ezzel nincs is semmi probléma, hiszen a nagypolitika erről szól, azzal viszont már van, hogy mindezért ma már ki lehet osztani a rasszista bélyeget. Ráadásul olyan államok tömörülésére, aminek az utóbbi éveket meghatározó politikája a mindenkinek való megfelelés és a politika korrektség jegyében telt.
És mi a vége?
Hogy rásütik a rasszista bélyeget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére