Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Bohár Dániel

2022.05.17. 12:00

Épphogy elérte a 20 fokot a hőmérséklet, ismét megjelentek a Balatont gyalázó cikkek. Annyira unalmasak és annyira kiszámíthatóak már a hazájukkal kezdeni semmit nem tudó balliberálisok, hogy nevetségesbe csap át a vergődésük.

 

„Úgy drágul a Balaton, hogy lassan jobban megéri venni egy külföldi tengerparti nyaralót.”
– írta a HVG nevű baloldali propagandatermék néhány napja. Ezzel meg is nyitva a „Balatont ki tudja jobban mocskolni az idei nyáron” versenyt.

Már alapból kicsit furának tartom a gondolatot, miszerint balatoni ingatlant kellene összehasonlítani egy tengerpartival. Mondjuk Budapestről nézve a Balaton 1–2 óra alatt megközelíthető, miközben ez egyik tengerpartról sem elmondható. A legközelebbi horvát beach-re is legalább 5–6 óra elutazni.

És akkor véleményem szerint az is egy fontos faktor, hogy a Balaton a miénk, a Balaton magyar, a Balatonon itthon vagyunk. Na ez az a rész, amiről nyilván a HVG firkászának fogalma sincs.

 

A kedvencem egyébként az, amikor arról ír Sztojcsev úr, hogy a bolgár tengerpart is olcsóbb, mint a Balaton. Illetve az írásból az is kiderül, hogy Bulgária amúgy mennyire jó hely. Nem mennék bele hosszabb vitával Sztojcsev Ivánnal, de az én tapasztalataim azért mást mutatnak.

Na, azt már tudjuk, hogy az ingatlan nagyon drága a Balatonon, de nemcsak a nyaralók, hanem minden más is nagyon drága. Drága a lángos, drága a fagyi, drága az étterem. Minden annyira megfizethetetlen, hogy számomra teljesen érthetetlen, hogyan lehet mégis tele a Balcsi már most május közepén.

Nehéz feloldani az ellentmondást. Talán a valóság az lehet, hogy a magyaroknak van elég pénze a Balatonhoz vagy valójában nem annyira megfizethetetlen, mint amennyire írják a liberális újságírók.

 

Egyébként az a helyzet a Balatonnal, hogy mindenkinek lehetőséget nyújt a kikapcsolódáshoz. A Balatonon jól tudják érezni magukat azok is, akik nem akarnak vagy tudnak rengeteg pénzt költeni nyaralásra, de azok is, akik luxus körülmények között szeretnének pihenni.

Viszont nem áll meg itt az idei Balaton gyalázás, ugyanis visszanyúltak egy régebbi mániájukhoz, miszerint rossz a víz minősége és amúgy is kiszárad a tó. Ez már olyan szintű hülyeség, amit kommentálni is nehéz.

De egyébként is mindegy, hogy kiszárad a Balaton, mert a strandok belépődíjai is megfizethetetlenek. Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a Balatonon még mindig sokkal több szabadstrand van, mint fizetős. Ez tény. Olyan tény, ami a baloldaliakat sosem szokta zavarni.

Azt gondolom, hogy örüljünk a Balatonunknak és amikor csak lehetőségünk van rá, akkor utazzunk el és érezzük jól magunkat. A balosok meg csak hergeljenek. A valóság úgyis elmegy mellettük, megint.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére