Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Szükség lehet arra, hogy egyes felhasználók gázellátását nullára csökkentsék”

888.hu

2022.05.23. 17:30

Németország 2022.

 

„Működnek” a szankciók, csak éppen közben az európai gazdaság belehal. És Németországban is zajlik az élet ismét.

A Reuters beszámolója szerint a német nagyvállalatok egy tervezetet dolgoznak ki olyan aukciós rendszer alkalmazására, amely segítené a rendelkezésre álló gázkészletek elosztását abban az esetben, ha Oroszország elzárja a csapokat. Egyesek attól tartanak, hogy ez a lépés a kisebb cégeket büntetné.

A lehetséges adagolásról szóló tárgyalások egyre sürgetőbbé váltak, miután Oroszország a múlt hónapban leállította a gázszállításokat Bulgáriába és Lengyelországba. (Azóta Varsó közölte, hogy nem vesz több orosz gázt, Finnországba múlt szombat óta nem szállítanak gázt az oroszok.)

Sokak szerint ugyanez fog történni Németországgal is.

 

A német Bundesnetzagentur (BNetzA, Szövetségi Hálózati Ügynökség) akciótervet készített, amely a gázellátási vészhelyzetben az adagolásért lenne felelős, és rangsort is biztosít arra nézve, hogy mely vállalatoknak kellene elsőbbséget élvezniük.

A hiányok súlyosságától függően ... szükségessé válhat ... a gázellátás nullára csökkentése egyes felhasználók számára.”

– közölték a múlt héten.

 

A szabályozó hatóságok szerint elhalaszthatják az ipar számára a gázmegszorítást, ha az ügynökség úgy ítéli meg, hogy egy vállalat „kivételes szerepet” játszik, bár ezt még nem határozták meg egyértelműen.

Klaus Müller, a BNetzA elnöke elmondta, hogy több szempontot is figyelembe vesznek majd az iparnak szánt gázadagolás meghatározásakor,

köztük a vállalat méretét, az ágazat jelentőségét és a potenciális gazdasági veszteségeket.

 

A német ipar különösen aggódik az olyan energiaigényes iparágak miatt, mint az üveg-, acél-, élelmiszer- vagy gyógyszergyártás, valamint a vegyipar, amelyek a gazdaság számos építőelemét biztosítja.

 

De az őrület itt nem ér véget.

A Die Welt beszámolója szerint

a német Gazdasági Minisztérium a földgázhálózat „lebontásának” tervezésére szólítja fel a városi közműszolgáltatókat – és nem meglepő módon masszív ellenállásba ütköznek.

 

Az energiaszolgáltatók a hidrogénre való átállást követelik.

Patrick Graichen, államtitkár egy múlt heti rendezvényen állítólag kijelentette:

2045-ben már nem lesz gáz a hálózatokban”

 

Ha a szövetségi gazdasági minisztérium keresztülviszi terveit, az a német energiaellátás jelenlegi szerkezetének radikális, az atomenergia fokozatos kivezetéséhez és a széntüzelésű energiatermelés megszüntetéséhez hasonlítható leépítését jelentené. Az energiaipar eddig abból indult ki, hogy a gázvezetékeket továbbra is használni fogják, és fokozatosan átállítják őket olyan klímasemleges üzemanyagok szállítására, mint a hidrogén, a biogáz és a szintetikus metán.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére