Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fizetnének az embereknek azért, hogy ne használjanak áramot

888.hu

2022.06.28. 15:20

Egyre szürreálisabb a helyzet.

 

Egyre jobb ötletek merülnek fel Nyugaton.

Német barátainktól már kaptunk tanácsokat a zuhanyzási szokások megváltoztatására, francia haverjaink pedig energia-, villany-, gáz- és kőolajtermékek fogyasztásra vonatkozó magatartásbeli változások eszközölésére kaphattunk útmutatást.

De a legújabb, Nagy-Britanniából eredő elképzelés már minden határon túl megy.

 

A szigetországban ugyanis több millió háztartás kaphat lehetőséget arra, hogy egy jelképes, de mégsem sértő összegért cserébe bizonyos időszakokban ne használjon áramot.

 

Az ötlet célja, hogy megpróbálják elkerülni az áramkimaradások lehetőségét a télen.

 

A The Times című lap ismertetője szerint az áramszolgáltatók által javasol terv lehetővé tenné az okos-mérőórákkal felszerelt háztartások számára, hogy fizetést kapjanak a fogyasztás csökkentéséért a csúcsidőszakokban, például amikor az emberek jellemzően főznek, takarítanak és mosnak.

A kifizetések akár a 6 fontot is elérhetik (kb. 2785 forint) megtakarított kilowattóránként, és a rendszer egy próbaüzeme látszólag pozitív eredményeket hozott.

A The Times cikkéből az is kiderül, hogy a terv kiagyalói azt is kitalálták, hogy mi a legjobb módja annak, hogy ezt az őrültséget el tudják adni polgároknak. Ez nem más, mint

a klímavédelem.

 

„Inkább kedvezményeket adnánk az ügyfeleknek, ha kevesebb áramot használnak, ahelyett, hogy a számlákat tornásznánk fel, hogy a szennyezőknek fizessünk.” – mondta Greg Jackson, az Octopus vezérigazgatója

Egy másik tisztségviselő azt állította, hogy „a fogyasztói keresletváltozás potenciálisan pénzt takaríthat meg a felhasználóknak, csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és nagyobb rugalmasságot biztosít a rendszernek”.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a téli áramszünetek 6 millió háztartást érinthetnek Nagy-Britanniában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére