Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

888.hu

2022.07.01. 18:00

Legalábbis egy online brit egészségügyi lap szerint biztos nem.

 

A brit kormány egészségügyi miniszterének azon kérése ellenére, hogy kerüljék a woke-alapú nyelvhasználatot, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS)

a jelek szerint jónak látta eltávolítani a nőkre való hivatkozásokat a nekik szóló online egészségügyi tanácsadási oldaláról, amelyben a menopauzáról volt szó.

A Daily Mail beszámolója szerint a honlap korábban többször is említést tett a nőkről, de május 17-én frissítették, és a nemsemleges nyelvezet került előtérbe, a nőkre való utalásokat törölték.

Például a menopauzára vonatkozó eredeti bejegyzés úgy írták le, hogy „amikor a nőnek megszűnik a menstruációja, és már nem képes természetes úton teherbe esni”, míg a frissített változat szerint:

A menopauza az, amikor a hormonszint csökkenése miatt megszűnik a menstruáció.”

 

A korábbi változat azt is megjegyezte, hogy a menopauza jellemzően 45 és 55 éves kor között következik be a nőknél, bár a nők egy százalékánál már 40 éves kor előtt jelentkezik. Ezt a szakaszt állítólag teljesen kisöpörték a tanácsadási oldalról.

Az online orvosi tanácsadási oldalt működtető NHS Digital szóvivője elmondta, hogy a cél az volt, hogy az oldal mindenki számára „befogadható” legyen.

 

Az NHS honlapja mindenki számára nyújt információt. Az oldalakat folyamatosan felülvizsgáljuk, hogy olyan nyelvezetet használjunk, amely befogadó, tiszteletteljes és releváns az olvasók számára.”

 

Sajid Javid egészségügyi miniszter bírálta az NHS-t, és követelte a weboldal módosítását, hogy az tükrözze, hogy a menopauza valóban csak a nők által tapasztalt állapot.

 

A nyelv számít. Világossá tettem, hogy a »nő« szót nem szabad eltávolítani a nők egészségével foglalkozó kulcsfontosságú oldalakról. Biztosítottak arról, hogy az alább kiemelt változtatásokat, valamint a többit is visszacsinálják.”

– fogalmazott Javid.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére