Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tankkal tüntetnek a gazdák Hollandiában, a rendőrök pedig lövik a traktorokat | VIDEÓK

888.hu

2022.07.06. 15:40

Elszabadultak az indulatok.

 

Traktoros blokád alá vették több áruház elosztóközpontját Hollandiában a nitrogén-oxid- és az ammóniakibocsátás visszaszorítását célzó kormánytervek ellen tiltakozó gazdák. A holland média jelentése szerint a gazdák elzárták az A50-es autópálya vegheli bejáratát, ahol a Jumbo szupermarket elosztóközpontja található. A központ elé betonblokádokat helyeztek el. A Lidl heerenveni és az Aldi drachteni telephelyén traktorokkal zárták le az utakat.

A tiltakozások több mint egy hete tartanak, a gazdák ugyanis attól félnek, hogy a kormány tervei veszélyeztetik a mezőgazdasági dolgozók egzisztenciáját.

 

A holland kabinet átlagosan 40 százalékkal szeretné csökkenteni a mezőgazdaság nitrogén-oxid- és ammóniakibocsátását, a természetvédelmi területek közelében pedig mintegy 100 százalékos kibocsátáscsökkentést ír elő.

A rendőrség vasárnap azt tanácsolta az embereknek, hogy – amennyiben megtehetik – otthonról dolgozzanak, miután a gazdák azzal fenyegetőztek, hogy az egész országot megbénítják.

 

A közösségi médiában keringő felvételek szerint a gazdák nem viccelnek, ugyanis

egy tankot is felvonultattak.

 

Keenan Bexte újságíró szerint a rendőrség is „erőszakkal bontja le egyenként a blokádokat”.

Az indulatok odáig fajultak, hogy a rendőrök éles lőszerrel tüzeltek egy traktorra. Senki nem sérült meg, de a járművet eltalálták. Az incidens miatt vizsgálatot indítottak.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére