Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tömeges zavargásokra számítanak a gázhiány miatt

888.hu

2022.08.12. 10:45

Az emberek nem szeretnek fázni.

 

A hosszú távú rossz kormányzati gazdálkodás és Oroszország ukrajnai háborúja miatt kialakult németországi gázhiány valószínűleg olyan tömeges zavargásokhoz fog vezetni, amelyek mellett a korábbi lezárás elleni tüntetések »szülinapi zsúrnak« fognak tűnni.”

– állítja egy tisztviselő.

Több miniszter attól tart, hogy a német jobboldal hirtelen jelentős politikai és társadalmi tőkére tesz szert abból kifolyólag, az emberek nem tudják fűteni az otthonaikat.

A türingiai alkotmányvédelmi hivatal elnöke a ZDF állami televíziónak adott szerdai interjújában arra figyelmeztet, hogy most már akár tömeges erőszakra is van kilátás.

 

... a világjárvány és az elmúlt hónapok eseményei után a lakosság körében egy rendkívül agresszív és pesszimista hangulattal állunk szemben.”

– mondta Stephen Kramer elnök a televíziónak.

 

Valószínűleg tömeges tiltakozásokkal és zavargásokkal kell szembenéznünk.”

– figyelmeztetett, mondván, hogy amit Németország „eddig a »koronavészben« a közösségi oldalakon, az utcákon és a tereken erőszakos összecsapások formájában tapasztalt, az egy szülinapi parti” ahhoz képest, ami most jön.

 

Ha a válságforgatókönyvek – energiaválság, ellátási válság, gazdasági válság, világméretű éhínség az ezt követő migrációs válsággal és az ukrajnai háború esetleges kiterjedésével – szinte egyszerre eszkalálódnak tovább, akkor nagy valószínűséggel olyan helyzettel kell számolnunk, amely a társadalom nagyobb részét, különösen a középosztály létét veszélyezteti.”

– mondta.

Olaf Scholz kancellár a múlt hónapban arra figyelmeztetett, hogy a fűtés ára „puskaporos hordó lesz a társadalom számára”.

 

Feltételezhetjük, hogy a populisták és a szélsőségesek ismét megpróbálják majd kedvükre befolyásolni a tüntetéseket.”

– mondta a Deutsche Welle-nek vasárnap Faeser minisztériumának szóvivője.

Az úgynevezett „szélsőségesekkel” kapcsolatos figyelmeztetések ellenére azonban – a jelek szerint olyan csoportok is tartoznak közéjük, amelyek többször elkötelezték magukat a demokrácia védelme mellett – a hatóságoknak nem igazán sikerült biztosítaniuk az ország energiaellátását a következő télre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére