Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Határozott, migrációellenes üzenettel robbantotta be kampányát a Salvini vezette Liga

888.hu, MTI

2022.08.13. 16:20

Olaszország jelképes helyszínein indította el választási kampányát a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga, mely Lampedusán megvilágította a migránsok érkezési helyszíneként ismert kikötőt, Milánóban a közbiztonságilag veszélyes központi pályaudvart, Rómában pedig az adóhivatal és a nyugdíjintézet székházát péntek este.

 

Óriási fénytáblát vetítettek ki a négy helyszínen: kék alapon sárga betűkkel a „hiszek” (Credo) szó volt olvasható a lampedusai kikötő mólója falán, valamint a milánói és római épületeken.
„Bevilágítjuk Olaszország jövőjét” – indította el a Liga választási kampányát Matteo Salvini.

A jobboldali párt csütörtökön hozta nyilvánosságra a szövetségeseivel, az Olasz Testvérekkel (FdI) és a Hajrá, Olaszországgal! (FI) közösen kidolgozott 15 pontos kormányprogram tervezetet. Azt követően a Liga saját, kétszáz oldalas programot közölt, és kiválasztotta jelszavát a szeptember 25-i választásokra.
A „credo” kifejezés egyszerre a hinni ige első szám első személye, másrészt hitet is jelent. Néhány óra alatt a legkeresettebb szóvá vált az olaszországi közösségi oldalakon.

„Hit nélkül nincsen jövő. Hiszek Olaszországban, hiszek az olaszokban” – írta profiljain Matteo Salvini.
A párt közleménye szerint az Európa migrációs kapujának számító Lampedusáról a Liga azt üzeni, hogy hisz a határok ellenőrzésében, valamint abban, hogy „egyetlen olaszt sem szabad elfelejteni vagy hátrahagyni”.

A milánói központi vasútállomást azért választották, mivel a Liga a biztonság, a modernitás, a sebesség jelképévé akarja tenni a jelenleg „kallódókkal” teli pályaudvart.
Az adóhivatal római székházával a Liga azt hirdeti, hogy igazságosabb adózási rendszerben hisz. Az INPS társadalombiztosítási intézet megvilágítása pedig „méltóságteljesebb” nyugdíjazást szorgalmazott, és generációs váltást a fiatalok munkahely-teremtésével.

Szombaton a párt Credo címmel újabb program-összefoglalót közölt, melyben Matteo Salvini felsorolta, miben hisz.

 

Kifejtette, hogy hitét a mai társadalommal helyezi szembe, mely szerinte „gyökerek, identitás és minőség nélküli, és nem hisz már semmiben”.

Kiemelte, hogy a törvényes és ellenőrzött migrációban hisz, az emberkereskedelem megállításában, az illegális kikötések leállításában.
„Hiszek a templomtornyok uralta olasz városokban, a saját haza iránti szeretetben, a közbiztonságban, a család védelmében, mely az üres bölcsőket helyettesíti, hiszem, hogy szeptember 25. a szabadság és a részvétel napja lesz.” – írta Salvini.

Ezzel egyidőben a Liga bemutatta a Salvini arcképe által uralt választási plakátjait, melyek azt hirdetik, hogy elsők az olaszok, a Liga nullára csökkenti az alapvető élelmiszerek áfáját, energetikai önállóságot biztosít az országnak, és megreformálja a nyugdíjrendszert.

A Liga a felmérésekben 14 százalék körül szerepel, lemaradva a majdnem tíz százalékponttal erősebbnek mért Olasz Testvérek mögött, melynek elnöke Giorgia Meloni.

 

A most 46 százalékra becsült jobbközép szövetség győzelme esetén a több szavazatot szerző párt adhatja a miniszterelnököt.

A Liga a választási kampányt támogatottsága növelésére építi, hogy minél erősebb miniszteri pozíciókat tudjon szerezni az esetleges közös kormányzás esetén.
A jobbközép szövetség pártjai a kampányban is megelőzték a baloldali koalíciót, mely augusztus 7-én megalakult, majd ugyanazon a napon fel is bomlott, és még programját sem hozta nyilvánosságra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére