Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hornék állhatnak a Szentendrei út lezárása mögött

888.hu

2022.12.08. 18:30

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) tanárainak egy része csütörtök reggelre forgalomkorlátozó akciót szervezett a Szentendrei útra. Nem állami fenntartású intézményről van szó: borsos tandíjat kell fizetni a tanulók szüleinek. Az alapítványi gimnáziumként működő intézmény igazgatója pedig nem más, mint Horn György, az egykori SZDSZ-es politikus, Horn Gábor testvére – írja a Magyar Nemzet.

 

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) tanárainak egy része csütörtök reggelre forgalomkorlátozó akciót szervezett a Szentendrei útra. Egészen pontosan lezárták a Szentendrei úti Jysk előtti buszsávot, miközben azt skandálták: Szolidaritást! Az akció reggel 8-tól 8:45-ig tartott, így a tanítás ma csak 9 után kezdődött az intézményben. Fontos hangsúlyozni, hogy az AKG nem egy állami fenntartású intézmény, borsos tandíjat kell fizetni a tanulók szüleinek. Az iskola hivatalos weboldala szerint mindez havi 135 ezer forintot jelent diákonként – írja a lap.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az alapítványi gimnáziumként működő intézmény igazgatója nem más, mint Horn György, az egykori SZDSZ-es politikus, Horn Gábor testvére.

Mint ismert, Horn Gábor a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányokban koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban. Ma a baloldalhoz köthető Republikon Intézetet fenntartó Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökeként tevékenykedik.

Horn Gábor mellett egyébként az alapítványi gimnázium igazgatója, Horn György is vállal közéleti feladatokat: elnöke az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének, tagja a budaörsi önkormányzat oktatási bizottságának, és korábban részt vett a szocialista párt oktatási programjának kidolgozásában is. Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium neve egyébként onnan lehet ismerős, hogy az október 23-i baloldali tüntetésen egy slam poetry-re emlékeztető, obszcén „művet” előadó Pankotai Lili, akkor a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma tanulója később úgy döntött, az AKG-ben szeretné folytatni tanulmányait – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére