Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

UNESCO-békedíjat kapott Merkel, mert elárasztotta Németországot migránsokkal

888.hu, MTI

2023.02.08. 20:40

Angela Merkel volt német kancellár szerdán Elefántcsontparton átvette az UNESCO békedíját azon erőfeszítéseiért, amelyeket a több mint 1,2 millió menekült németországi befogadásáért tett a 2015-ös migrációs válság idején.

 

Köszönőbeszédében Merkel az újabb válsággócokra hívta fel a figyelmet, és a konfliktusok békés rendezését sürgette. „A párbeszéd az erősek, nem pedig a gyengék fegyvere.” – mondta. A volt kancellár a díjával járó összeget azoknak az önkénteseknek ajánlotta föl, akik a migrációs válság csúcspontján segítették a menedékkérőket.

A díjat Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója nyújtotta át ünnepélyes keretek között az elefántcsontparti fővárosban, Yamoussoukróban. „Bátor volt egy olyan időszakban, amikor mások el akarták szigetelni Európát.” – hangoztatta Azoulay.

Macky Sall szenegáli államfő, az Afrikai Unió soros elnöke Merkelt rendkívüli politikusként és humanistaként méltatta.
Külön elismerésben részesítették munkásságáért Julienne Lusenge aktivistát, aki a Kongói Demokratikus Köztársaság forrongó keleti térségeiben a nemi erőszak áldozatait támogatja.

A volt elefántcsontparti elnökről elnevezett Félix Houphouët-Boigny Békedíjban olyan személyek, magán- és köztestületek részesülnek, akik, illetve amelyek sokat tettek a békéért. Az UNESCO-békedíjnak is nevezett elismerésben részesült 1989 óta mások között Nelson Mandela, Simon Peresz, Jasszer Arafat és Francois Hollande is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére