Mindent bevetett

2022.05.16. 09:23

Testvére adatainak felhasználásával akart szabadulni a börtöntől egy szigetvári férfi

A Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy szigetvári férfi ellen, aki testvére adataival csináltatott magának személyi okmányokat, hogy mentesüljön a börtöntől.

BAMA.HU (FORRÁS: Pécsi Járási Ügyészség)

Forrás: MW

A szigetvári férfit a Barcsi Járásbíróság 2020. október 19. napján két év hat hó börtönre ítélte nem jogerősen.

A férfi még aznap Pécsett az egyik okmányirodában testvére személyi adatainak megadásával új személyi igazolványt, valamint vezetői engedélyt igényelt.
Ügyintézéskor az ügyintéző a férfi helyszínen készített fényképét, valamint a nyilatkozata alapján testvére személyes adatait rögzítette, valamint nyilvántartásba vette azt is, hogy a férfi a korábban kibocsátott okmányokat elvesztette.

Néhány nappal később, a vádlott meghatalmazása alapján az okmányokat egy ismerőse vette át az okmányirodán.

Időközben a Barcsi Járásbíróság által kiszabott ítélet jogerőre emelkedett. Mivel a férfi nem vonult börtönbe, ezért vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki.

2021. augusztusában a vádlott Szigetváron közlekedett gépkocsijával, mikor közúti rendőri intézkedésre került sor.

Az intézkedés során megállapították, hogy az igazoltatott személy nem azonos az okmányokban rögzített személlyel, ezért őt előállították, majd az elfogatóparancs alapján börtönbe vitték.

A vádlott cselekménye többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában