Nagy a káosz

2022.05.25. 20:26

Lecsapott a vihar Baranyára, viharkárokon dolgoznak a tűzoltók (videó)

Zs. J./VÉSZ

Forrás: Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület

Elérte Baranya megyét is a vihar szerda este. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már korábban másodfokú riasztást adott ki a hevesebb zivatarok, az erős szél és a jégeső miatt. A vihar este hét órakor csapott le, Pécs felett besötétedett az égbolt, majd felerősödött a szél és megnyíltak az égi csapok

A belvárosban borsónyi nagyságú jég hullott, de voltak olyan városrészek, ahol jóval nagyobb jégdarabok hullottak. A vihar elvonulta után számos riasztást kaptak a tűzoltók a megye különböző pontjáról. Pécsen a Széchenyi téren a Művészetek és Irodalom Házában bejelzett a tűzjelző, de tűz nem volt. 

A  pogányi meteorológia állomáson 82 kilométeres széllökések mértek, de ennél erősebb széllökések is lehettek a megyében. A narancssárga riasztás továbbra is érvényben van a heves zivatarok miatt. 

Huszonöt helyszínre várják a segítséget a megyében.

Baranya megye tűzoltói is a viharos időjárás okozta károk elhárításán dolgoznak. Kidőlt fák eltávolításához, a házakba befolyt esővíz szivattyúzásához kérnek segítséget az egységektől, akik húsz órakor huszonöt eseményhez igyekeztek. 

Komlón, a Berek utcában a mentőállomás épületére dőlt egy fa. Mecseknádasdon és Zengővárkonyban fa dőlt az úttestre, a 6-os főút forgalmát akadályozva. Komlón, a Majális téren elektromos vezetéket szakított egy kidőlt bükkfa. Baranyajenőn, a Kossuth utcában szétverte a vihar egy ház tetejét, az esővíz befolyik az épületbe. Az egységek amint befejezték a munkálatokat, vonulnak tovább a következő káreseményhez.

Néhol a taxisok sem mertek útnak indulni, de volt olyan is, aki a teraszról szemlélte az eseményeket.

Meteorológiai riasztás visszavonva (21:27)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást Baranya megye területén.

Forrás: Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület
A labdák száma is megnövekedett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!