Megyei foci

2022.06.26. 18:25

Feltámad poraiból, újra lesz felnőtt foci Szászváron

Feltámad poraiból a felnőtt labdarúgás a baranyai településen, többéves szünet után ismét indítanak csapatot, neveznek a megyei III. osztályban. Amit érthetően örömmel fogadtak az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán.

Horváth László

Fotó:

Egykoron NB II.-es együttese volt Szászvárnak, itt kezdett el futballozni Róth Antal, a PMFC egykori válogatott játékosa. Akkoriban a Magyar Kupában feljutottak az országos főtáblára, fogadták többek között az élvonalbeli Rába ETO-t és a Bp. Volánt. Aztán öt éve megszűnt náluk a felnőtt foci, szétszéledtek a játékosok. Most azonban vissza szeretnének kerülni Baranya felnőtt futballtérképére, eldöntötték, hogy neveznek a megyei III-ra, feljebb nem is indulhatnának. 

– Helybeli utánpótláskorú játékosok alkotják majd a keretet, amelyet 25 fősre tervezünk – hallottuk Mészáros András másodedzőtől. – Másfél éve benne vagyunk a Bozsik-programban, több korosztályos csapatot működtetünk. A felnőtteknél hét közben lesznek edzések, Incze Zoltán vezetőedző irányításával. Tudjuk, hogy az első év még a tanulásé, de utána szeretnénk mind magasabb osztályba felkerülni. A szív és a hozzáállás meglesz ehhez. A pénzügyi háttér önkormányzati támogatásból, a helyi vállalkozók szponzori segítségéből és tagdíjakból áll össze. 

Egyes források szerint 1922-től, mások alapján 1924-től van labdarúgás Szászváron. Azóta különböző neveken játszottak, voltak Szászvár és Vidéke SE, Szászvári Munkás SE, Szászvári Tárna, a színük kék-fehér volt. Érdekesség, hogy a felnőtt gárda egykoron a tolnai megyebajnokságban szerepelt. 

A labdarúgó felnőtt III. osztályba július elsejéig lehet nevezni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában