Üzenet a hősöknek

2022.06.27. 16:23

Óbányán bajba jutott túrázó szeretne köszönetet mondani segítőinek

Egy olvasónk kereste meg szerkesztőségünket, hogy lapunk által köszönje meg a pécsi mentősök, és egy túrázó szájsebész hősies segítségét.

Zs. J.

A történet Kunszállásról indult. Szijártó Etelka férjével a hétvégére Baranyába érkezett, hogy megnézzék a Mecsek csodálatos tájait. Óbányán túráztak, mikor szombat délután a hölgy egy sziklán megcsúszott, és leesett. A földet érés nem a legjobban sikerült, az egyik kezét nem tudta megmozdítani, illetve a lábát is fájlalta. A férje telefonálni akart, ám mivel nem volt térerő, így pár kilométert gyalogolnia kellett, hogy segítséget hívjon. Közben feleségéhez egy túrázó érkezett, egy orvos, aki a nő mellett maradt, míg a férj a mentősökkel visszatért.

A mentősök hordágyra fektették, és a nő férje, illetve az ismeretlen túrázó orvos segítségével közös erővel, közel másfél kilométeren át vitték árkon, bokron, patakon keresztül a mentőig.

– Eltört a kezem, több zúzódásom van, lábam is fáj. A kórházból miután kienegedtek, Dombóváron szálltunk meg szombat este, majd vasárnap hazaérkeztünk – említette meg lapunknak Szijártó Etelka. – Szeretném megköszönni a pécsi mentősök hősies tettét, illetve annak az ismeretlen orvosnak, aki mellettem volt, míg a segítség meg nem érkezett. Remélem a köszönő szavaim eljutnak a hőseimhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában