Komlóról egyenesen

2022.08.17. 20:01

Beváltak a balatoni járatok, rekordot döntött az utasforgalom

Július közepe óta már nemcsak a hétvégi, hanem a pénteki napokon is két autóbusz indul Komlóról a Balatonhoz - a járatok maximálisan kihasználtak.

Wald Kata

Idén nyáron is rekordokat döntöget a pénteken, szombaton és vasárnap Komlóról Balatonlelle, Fonyód, Balatonmáriafürdő érintésével Zalakarosig közlekedő autóbuszjárat utasforgalma. 

Mint ismeretes, harminc évnyi szünet után, a Komlói Tömegközlekedési Blog indítványára tavaly nyáron ismét elindult a balatoni autóbusz, biztosítva a közvetlen utazási lehetőséget Komlóról a magyar tengerhez. A járat hétvégi napokon közlekedett Balatonmáriafürdőre, majd igazodva az igényekhez, hamar dupla járattá bővült.

Idéntől pedig már kibővített útvonalon, és pénteki napokon is jár a busz, így Zalakaros, a közkedvelt meleg vizes fürdő is már elérhető kényelmesen, átszállás nélkül Komlóról. Az igények pedig indokolttá tették, hogy július közepétől már péntekenként is két autóbusz induljon a Balatonra a hajdani bányászvárosból. 

A Komlói Tömegközlekedés Blog bejegyzése szerint a Komló-Balatonlelle-Fonyód-Zalakaros autóbuszjárat egészen augusztus 28-ig vehető igénybe. A mostani, ünnepi hétvégén a Volánbusz Zrt. járatainak menetrendje számos ponton változik, de a Komlóról induló balatoni, illetve a szintén idén bevezetett, a strandolók igényeihez igazodó orfűi járatok a megszokottak szerint közlekednek. 

Új jegytípussal csalogatnák a turistákat

Új, turistacsalogató, jelentős kedvezménnyel megvásárolható jegytípus bevezetését kezdeményezi Baranyában a Pannonvasút Egyesület és a Komlói Tömegközlekedés Blog - a két szervezet júliusban kezdődött együttműködésének egyik első eredménye az a tervezett új jegytípus, amellyel 24, illetve 72 órán keresztül korlátlanul lehetne utazni a MÁV és a Volánbusz Zrt. járatain.

Mint internetes közösségi oldalukon írják, ez a jegyfajta bevált és sikeresen működik a Balatonnál, a Bakonyban és a Dunakanyarban is. Mint írják, a baranyai látnivalók, fürdőhelyek, turistalátványosságok könnyebb és egyszerűbb felkeresését szolgálná a Mecsek 24/72 jegy - a cél, hogy tavasszal már be is vezessék a közlekedési társaságok. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában